Σφοδρή επίθεση δημοσιογράφου κατά Φάουτσι: «Άντε γ...»

Σφοδρή επίθεση δημοσιογράφου κατά Φάουτσι: «Άντε γ...»

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο 81χρονος Φάουτσι θα παραιτηθεί από τη θέση του τον Δεκέμβριο

faoutsi
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η έκρηξη οργής γνωστής Αμερικανίδας δημοσιογράφου κατά του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι. Σε podcas,t η Μέγκιν Κέλι προχωρά σε βρισιές κατά του επιστήμονα.

Η Κέλι, συγκεκριμένα, εξοργίστηκε με τη δήλωση Φάουτσι σύμφωνα με την οποία «θα σκεφτόταν» να καταθέσει στο Κογκρέσο εάν οι Ρεπουμπλικάνοι τον καλoύσαν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.


«Ακούγεται σαν να απαντά σε πρόσκληση σε απογευματινό τσάι», είπε η Κέλι. «''Θα το σκεφτώ''. Αντε γ...., Δρ Φάουτσι. Δεν μπορείς να πεις αν θα πας. Λαμβάνεις κλήτευση του Κογκρέσου, εμφανίζεσαι» είπε μεταξύ άλλων η Κέλι.

Ο Φάουτσι ανέφερε, πριν από λίγες ημέρες, ότι θα παραιτηθεί από σύμβουλος του Λευκού Οίκου αλλά και από διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID). Θα αποχωρήσει επίσης από τη θέση του επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορύθμισης του NIAID.

Δεν σκοπεύει όμως να «συνταξιοδοτηθεί» ακόμη. «Έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, σχεδιάζω να συνεχίσω την επόμενη φάση της καριέρας μου ενώ έχω ακόμη τόση ενέργεια και πάθος για τον τομέα μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ο Φάουτσι είναι διευθυντής του NIAID από το 1984 και από τη θέση αυτή συνεργάστηκε με επτά προέδρους. Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι σκόπευε να αποσυρθεί με τη λήξη της πρώτης θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ειδήσεις σήμερα:

Φυσικό αέριο: Σπάει όλα τα ρεκόρ η τιμή του, πάνω από τα 320 ευρώ η μεγαβατώρα

Τον πρόεδρο των Εμιράτων υποδέχτηκε ο Μητσοτάκης - «Έχουμε κάνει πολλά, μπορούμε περισσότερα»

North Evia - Samos Pass: Ανάρπαστα μέσα σε λίγα λεπτά τα vouchers
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης