Φλόριντα: Ο Δημοκρατικός Τσάρλι Κριστ θα διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη της Φλόριντα

Φλόριντα: Ο Δημοκρατικός Τσάρλι Κριστ θα διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη της Φλόριντα

Οι Δημοκρατικοί, έπειτα από χρόνια αποτυχιών, επιδιώκουν να ενισχύσουν τα ποσοστά τους σε μια κρίσιμη  Πολιτεία - Υποψήφια για τη Γερουσία η  Βαλ Ντέμινγκς - Μάχη δύο πολύπειρων βουλευτών στη Νέα Υόρκη

crist
Ο βουλευτής Τσάρλι Κριστ κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ για να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου κυβερνήτη στη Φλόριντα.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την Edison Research, μετέδωσε αργά την Τρίτη (τοπική ώρα, ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα), ότι με καταμετρημένο το 65% των ψήφων, ο Κριστ εξασφαλίζει 59,3% έναντι 35,3% της αντιπάλου του, Νίκι Φριντ.

Ο Τσάρλι Κριστ υπήρξε μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και είχε διατελέσει κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας μέχρι να αλλάξει στρατόπεδο το 2012.

Αντίπαλος του Κριστ στις εκλογές του Νοεμβρίου (μαζί με τις ενδιάμεσες για τη Βουλή και τη Γερουσία) θα είναι ο νυν κυβερνήτης, Ρεπουμπλιακνός Ρον ΝτεΣάντις.

Κλείσιμο
Η Φριντ, επίτροπος Γεωργίας στην Πολιτεία, είχε παρουσιάσει τον εαυτό της σαν μια «νέα επιλογή», υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι Δημοκρατικοί πασχίζουν να κερδίσουν μια πολυάνθρωπη όσο και κρίσιμη για τις προεδρικές εκλογές Πολιτεία.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνουν οι New York Times, ο Κριστ μπορεί να προσεγγίσει τόσο τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, όσο και τους Ρεπουμπλικανούς που κουράστηκαν από τις «επιθετικές δεξιές πολιτικές» του ΝτεΣάντις.

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής Βαλ Ντέμινγκς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει τη  θέση του γερουσιαστή που θα εκπροσωπήσει την πολιτεία της Φλόριντα.

Με καταμετρημένο το 65% των ψήφων, η Ντέμινγκς εξασφαλίζει περίπου 85%, επικρατώντας άνετα των τριών αντιπάλων της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Αντίπαλος της Ντέμινγκς θα είναι ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Η 65χρονη Βαλ Ντέμινγκς είχε συμμετοχή - ως μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων - στις δύο διαδικασίες παραπομπής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η μάχη στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη, ο επί τρεις δεκαετίες βουλευτής Τζέρολντ Νάντλερ επιβλήθηκε της επίσης βουλευτού Κάρολιν Μαλόνι σε μια ασυνήθιστη «μονομαχία» στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η αναμέτρηση μεταξύ δύο πολύπειρων Δημοκρατικών βουλευτών (και η Μαλόνι έχει θητεία δεκαετιών) προέκυψε ύστερα από την αναδιάταξη του εκλογικού χάρτη στην Πολιτεία, που τους υποχρέωσε να διεκδικήσουν την ίδια έδρα στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ανάγκασε δε στελέχη του κόμματος, αλλά και ψηφοφόρους, να πάρουν αναγκαστικά θέση στην αναμέτρηση, επιλέγοντας

Ο 75χρονος Νάντλερ εμφανίζεται ως φαβορί απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.



Ειδήσεις σήμερα: 

Η Σάνα Μαρίν ζητά «συγγνώμη» για φωτογραφία με... γυμνές influencers στην επίσημη κατοικία της στο Ελσίνκι

55.679 κρούσματα Covid και 258 νεκροί την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

«Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή έχω άσθμα» είπε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κορινθία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης