Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του: Έτσι θα ήθελε η Ντάρια να τιμήσουν τη μνήμη της οι Ρώσοι

Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του: Έτσι θα ήθελε η Ντάρια να τιμήσουν τη μνήμη της οι Ρώσοι

Η κηδεία έγινε σήμερα στον πύργο Οστάνκινο στη Μόσχα, απ' όπου εκπέμπουν πολλά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας

dugina
Στον Πύργο Οστάνκινο στη Μόσχα, απ' όπου εκμπέμπουν πολλά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του «θεωρητικού» του Πούτιν, Αλεξαντρ Ντούγκιν.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πατέρας της δημοσιογράφου (για τον οποίο πιστεύεται ότι προοριζόταν η βόμβα που την σκότωσε) είπε στην ομιλία του ότι η κόρη του θα ήθελε οι Ρώσοι πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη της, «υπερασπιζόμενοι την πίστη,  την Ορθοδοξία, και αγαπώντας τον ρωσικό λαό».

Ο 60χρονος άνδρας αναφέρθηκε στην κόρη του ως ένα «ανατέλλον αστέρι στο ξεκίνημα της διαδρομής του». Όπως είπε, η κοπέλα δολοφονήθηκε βάναυσα μπροστά στα μάτια του από «εχθρούς της Ρωσίας», ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε νίκη της χώρας του επί της Ουκρανίας.



Από την τελετή, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πύργου, μπροστά στο φέρετρο της Ντούγκινα, δεν έλειψαν και τα πολιτικά μηνύματα.

«Σε όποιο κόμμα κι αν ανήκετε, όποια κι αν είναι η θρησκεία ή η ηλικία σας, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Μια χώρα! Ένας πρόεδρος! Ένας λαός!» είπε στην δική του ομιλία ο ρώσος γερουσιαστής Λεονίντ Σλούτσκι.
Κλείσιμο

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε το «απεχθές έγκλημα» και απένειμε στην Ντάρια Ντούγκινα μετά θάνατον το κρατικό Βραβείο Ανδρείας. 



Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

funeral_dugina_3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης