Ερντογάν: Το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» σύμβολο της βούλησης να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο
Ο «ειρηνοποιός» Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως θέλει «να φέρει σύντομα τους Πούτιν και Ζελένσκι» στη χώρα του για να ανοίξει ο δρόμος τερματισμού του πολέμου
Τις διαθέσεις του για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, έδειξε για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο εστάλη στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου, λέγοντας πως «στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο». Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Βαλκάνια».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, είπε πως επιδιώκει να φέρει τετ-α-τετ τους Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία.
«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται με τις επιπτώσεις του. Όλοι είναι μάρτυρες ότι εμείς, ως Τουρκία, καταβάλλουμε προσπάθειες για να τον αποτρέψουμε και να καταλήξουμε στην ειρήνη. Η αποστολή ουκρανικών σιτηρών στον κόσμο είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η προσέγγιση που επιδεικνύει η χώρα μας θα συνδεθεί και σε άλλους τομείς τις επόμενες ημέρες. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε λεπτομερώς τις εξελίξεις με τον Πούτιν. Πήγαμε στην Ουκρανία και είχαμε παρόμοια συνάντηση με τον Ζελένσκι. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι μαζί στη χώρα μας σε όχι μακρινή ημερομηνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.
Απέσπασε GUINNESS WORLD RECORD και φέρει την υπογραφή της Unilever Food Solutions, που απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά και ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από περισσότερη ανθρωπιά, ενσυναίσθηση και όραμα.
Σύμφωνα με την έρευνα COSMOTE - ΕLTRUN 2024 καταγράφεται συνεχής πρόοδος στις επιχειρήσεις με 1-50 εργαζόμενους, την ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, ενώ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.