Το Politico βάζει στο «μικροσκόπιο» τις χορευτικές κινήσεις επτά ηγετών - Ποιος χορεύει καλύτερα;

Το Politico βάζει στο «μικροσκόπιο» τις χορευτικές κινήσεις επτά ηγετών - Ποιος χορεύει καλύτερα;

Αφορμή για το «χτύπημα» του περιοδικού οι χορευτικές φιγούρες της Φινλανδής πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν

sana-dancearthr
Ποιος ηγέτης είναι αυτός που χορεύει καλύτερα; Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο το οποίο δείχνει τις χορευτικές φιγούρες της Φινλανδής πρωθυπουργού Σάνα Μάριν, το Politico με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» επιχειρεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα. Μάλιστα στη λίστα του τοποθετεί επτά πολιτικούς και τους κρίνει με βάση τις ικανότητές τους στον χορό. Μάλιστα ο ακριβής τίτλος του δημοσιεύματος είναι: «Dancing with the stars: οι χορευτικές κινήσεις 7 παγκόσμιων ηγετών, σε κατάταξη».

«Δεν μπορούν όλοι να χορέψουν όπως η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν», σημειώνει το Politico και προσθέτει πως ηγέτες χωρών και κυβερνήσεων έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες αφορμές «για να δείξουν τις ικανότητές τους στον χορό -ή την έλλειψη τέτοιων ικανοτήτων».

Η «κριτική επιτροπή» του Politico βαθμολογεί τις κινήσεις των επτά ηγετών, κατατάσσοντάς τους με φθίνουσα σειρά, από τον καλύτερο χορευτή έως τον πιο αδέξιο.

Σάνα Μάριν 5/5

Το απόλυτο 5/5 δίνει το Politico στην Σάνα Μάριν. «Η Μαρίν “έσκισε” την πίστα, με εξαιρετικές κινήσεις και ενθουσιασμό, και οι κριτές του Politico θεωρούν ότι της αξίζει η κορυφαία βαθμολογία».

Finland divided over partying prime minister | Al Jazeera Newsfeed

Τερέζα Μέι 3/5

Κλείσιμο
Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, χόρεψε το «Dancing Queen» των ABBA καθώς περπατούσε στη σκηνή στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος το 2018. Το ίδιο τραγούδι είχε χορέψει και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ναϊρόμπι.

«Ο χορός της Τερέζα Μέι αποτελείται «από ένα είδος άβολου χορού ρομπότ, αλλά το έκανε με αυτοπεποίθηση - δύο φορές - παρέχοντας μάλιστα συμβουλές σε επαγγελματίες για το πώς γίνεται. Της δίνουμε 3 στα 5 για τις (υποτίθεται) αυθόρμητες εμφανίσεις της».

Theresa May dances on to the stage at the Tory party conference

Μπόρις Γέλτσιν 3/5

Στην προεκλογική εκστρατεία το 1996, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν, χόρεψε μια πρώιμη εκδοχή του «Gangnam Style», όπως το έθεσε η Washington Post.

«Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή. Το έντονο τρέμουλο του χεριού, η κίνηση των ώμων: Είναι όλα εκεί. Θα του δώσουμε 3 στα 5 για την καινοτομία και για την πιθανότητα να έδωσε έμπνευση στον Psy για να δημιουργήσει μια κορεατική έκδοση, η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία 15 χρόνια αργότερα».

Yeltsin Gangnam Style

Μπόρις Τζόνσον 2/5

Στη λίστα συντάμε και τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. «Ο Τζόνσον, ο οποίος θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο μετά την εκδίωξή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας από συναδέλφους του Κόμματος των Τόρις, εθεάθη να χορεύει σε ένα βίντεο από τα τέλη Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός καθυστερημένου πάρτι για τον γάμο του. Η κριτική επιτροπή μας έδωσε 2 στα 5: Για έναν πρώτο χορό γάμου, θα περιμέναμε περισσότερο συντονισμό», τονίζει το Politico.

Boris Johnson dances to Sweet Caroline.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ 2/5


Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε viral ​​το 2011 όταν ένα βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube με τον ίδιο να χορεύει σε ένα πάρτι το «American Boy» από το ρωσικό ποπ συγκρότημα Kombinaciya. «Στο βίντεο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τραντάζεται αμήχανα από πλευρά σε πλευρά και κουνάει τα χέρια του άσκοπα», γράφει το Politico που τον βαθμολογεί με 2/5.

«Ο χορός είναι λίγο ξύλινος, αλλά αναμφίβολα καλύτερος από την τρέχουσα χαρακτηριστική κίνησή του: το να απειλεί τον κόσμο με πυρηνική εξόντωση», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Εμανούελ Μακρόν 2/5

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λάγος το 2018, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προσκλήθηκε στη σκηνή από τον μουσικό των Afrobeat, Femi Kuti. «Δεν φαίνεται ότι το περίμενε. Ο Kuti δίνει μια ζωηρή περφόρμανς, ενώ ο Μακρόν κάνει πλήρη χρήση της μοναδικής χορευτικής του κίνησης: στέκεται αμήχανα, γνέφει και χτυπάει τα χέρια του», τονίζει το Politico δίνοντας «2/5» στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ντόναλντ Τραμπ 1/5

Τελευταίος στη λίστα του Politico ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατέβηκε από την κυλιόμενη σκάλα στον Trump Tower το 2015 και ανακοίνωσε ότι ήταν υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σίγουρα δεν πίστευε ότι αυτό θα συνεπαγόταν τη συμμετοχή του σε έναν τελετουργικό χορό της Σαουδικής Αραβίας, με σπαθιά.

«Ο Τραμπ δεν χορεύει με το σπαθί, αλλά το κρατάει ενώ κυκλοφορεί με πλήρη αδιαφορία για τον συγχρονισμό ή τον ρυθμό. Του δίνουμε έναν βαθμό επειδή δεν σκότωσε κανέναν ούτε αποκεφαλίστηκε κατά λάθος», επισημαίνει το Politico.

Trump, Tillerson, Ross dance with swords in Saudi Arabia


Ειδήσεις σήμερα:

Η Σάνα Μαρίν απαντά για τα πάρτι - «Υπάρχουν απλοί άνθρωποι και σε αυτές τις θέσεις»

«Πώς βρήκε αυτή την παραλία;» - Το καλοκαίρι «αλά ελληνικά» του Μπόρις Τζόνσον συνεχίζεται

Στο 11,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Eurostat
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης