ΗΠΑ: Κυρώσεις του Λευκού Οίκου στον αντιπρόεδρο της Παραγουάης για διαφθορά

ΗΠΑ: Κυρώσεις του Λευκού Οίκου στον αντιπρόεδρο της Παραγουάης για διαφθορά

Πρώην εισαγγελέας της Παραγουάης κατηγορείται πως δωροδόκησε υψηλόβαθμο αξιωματούχο για να εμποδίσει έρευνα για τα οικονομικά συμφέροντα του αντιπροέδρου της χώρας

velazquez
Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τον αντιπρόεδρο της Παραγουάης Ούγκο Βελάσκες και τον πρώην εισαγγελέα Χουάν Κάρλος Ντουάρτε για διαφθορά που σχετίζεται με δωροδοκία αξιωματούχου και παρέμβαση σε δημόσια έρευνα. Ως εκ τούτου, απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους Βελάσκες και Ντουάρτε καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο Ντουάρτε - στενός φίλος του Βελάσκες - δωροδόκησε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Παραγουάης για να εμποδίσει μια έρευνα για τα οικονομικά συμφέροντα του αντιπροέδρου της χώρας.



Επιπροσθέτως, ο Ντουάρτε κατηγορείται για παραβίαση εμπιστευτικού απορρήτου ως νομικός σύμβουλος στο έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού Γιασιρετά, στα σύνορα της Παραγουάης με την Αργεντινή.

Με αυτές τις κυρώσεις, οι ΗΠΑ «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς» παντού στον κόσμο, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Κλείσιμο
Τον περασμένο Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός τους του πρώην προέδρου της Παραγουάης Οράσιο Καρτές, κατηγορώντας τον για διαφθορά και δεσμούς με «τρομοκρατικές» ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένη η 75χρονη που πέταξε το μπαστούνι της σε σκυλί - «Ήθελα μόνο να το τρομάξω»

Καταβλήθηκαν ήδη 155 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους του Fuel Pass 2

Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στον Βοτανικό – Για έγκλημα μιλούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης