Κούβα: Ένας νεκρός από τη πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου - Προσφορά βοήθειας και από ΗΠΑ

Κούβα: Ένας νεκρός από τη πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου - Προσφορά βοήθειας και από ΗΠΑ

Τουλάχιστον 17 είναι οι αγννούμενοι πυροσβέστες που βρίσκονταν κοντά σε δεξαμενή που εξερράγη - Δεκάδες οι τραυματίες

cuba-fire-10
Η Κούβα δέχθηκε προσφορές για βοήθεια από πολλές χώρες -ακόμη και τις ΗΠΑ- έπειτα από την έκκληση που απηύθυνε για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, στην οποία τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, 121 τραυματίστηκαν και 17 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Περίπου 1.900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη της καταστροφής, στα προάστια του Ματάνσας, μιας πόλης 140.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, στο σημείο της καταστροφής εντοπίστηκε ένα πτώμα.

Πέντε τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση και 28 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της προεδρίας στο Twitter. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο υπουργός Ενέργειας Λιβάν Αρόντε.

Οι 17 αγνοούμενοι είναι πυροσβέστες «που βρίσκονταν στη ζώνη που ήταν πιο κοντά στην πυρκαγιά» όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Primera secretaria del partido en Matanzas ofrece detalles sobre incendio en zona Industrial



Κλείσιμο
Incendio en el oeste de Cuba deja decenas de heridos y desaparecidos | AFP


Cuba se moviliza para frenar propagación de incendio en Matanzas


Η πυρκαγιά ξέσπασε προχθές βράδυ όταν κεραυνός έπληξε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε μια δεύτερη δεξαμενή.

cuba-fire-2
cuba-fire-1


Μπροστά στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης που «μπορεί να χρειαστεί χρόνο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, η Κούβα «ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές από φίλες χώρες, με εμπειρία στον πετρελαϊκό κλάδο».

Η ανταπόκριση ήταν γρήγορη και ο πρόεδρος της Κούβας εξέφρασε μέσω Twitter «βαθειά ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Νικαράγουας, της Αργεντινής και της Χιλής, που γρήγορα προσέφεραν υλική βοήθεια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση».

«Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την προσφορά τεχνικής βοήθειας από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο αναπληρωτής Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντεζ ντε Κόσιο δήλωσε ότι η αμερικανική προσφορά «έχει ήδη φθάσει στα χέρια ειδικών για να γίνει ο σωστός συντονισμός».




Όλες οι ειδήσεις

Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Κιμ Καρντάσιαν - Πιτ Ντέιβιντσον: Τα λόγια αγάπης, τα τατουάζ, ο Κάνιε Γουέστ και το «αντίο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης