Ισπανία: Δεύτερος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων

Ισπανία: Δεύτερος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων

Ο πρώτος καταγράφηκε χθες - Η τελευταία έκθεση τον υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για 4.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ισπανία

shutterstock_2159959249
Ένα δεύτερο άτομο που είχε μολυνθεί με την ευλογιά των πιθήκων πέθανε στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, την επομένη της ανακοίνωσης του πρώτου θανάτου στη χώρα ενός ατόμου που είχε προσβληθεί από αυτόν τον ιό.

«Από τους 3.750 ασθενείς (...) 120 κρούσματα νοσηλεύτηκαν και δύο πέθαναν», ανέφερε το Κέντρο Συντονισμού Προειδοποιήσεων Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου στην τελευταία έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο, χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία του δεύτερου θανάτου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι τις 22 Ιουλίου είχαν αναφερθεί μόλις πέντε θάνατοι παγκοσμίως, όλοι στην αφρικανική ήπειρο. Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού.

Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον ασθενή που απεβίωσε.

Η τελευταία έκθεση τον υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για 4.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ισπανία, εκ των οποίων 120 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Στη Βραζιλία κατέληξε 41χρονος ανοσοκατεσταλμένος

Ο πρώτος – εκτός Αφρικής – θάνατος που προκλήθηκε από την ευλογιά των πιθήκων είχε ανακοινωθεί λίγες ώρες νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για έναν άνδρα, 41 ετών, ο οποίος ήταν καρκινοπαθής και ανοσοκατεσταλμένος.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε πως περισσότερα από 18.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί σε 78 χώρες του κόσμου, κηρύσσοντας κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα.

Από το 2007, είναι η έβδομη φορά που Οργανισμός εκδίδει παγκόσμιο συναγερμό, με πιο πρόσφατη περίπτωση εκείνη της πανδημίας.

Σε σύνοδο του Ιουνίου, σύμβουλοι του ΠΟΥ είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι μια απειλή που μεγαλώνει. Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφεται σε ομοφυλόφιλους άνδρες που συνευρίσκονται σεξουαλικά μεταξύ τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Θεσσαλονικιός που έχει ταξιδέψει σε όλα τα ελληνικά νησιά!

Φρίκη με βίντεο που φέρεται να δείχνει Ρώσο στρατιώτη να ευνουχίζει Ουκρανό αιχμάλωτο

Τζιχαντιστής που υπήρξε η «φωνή» του ISIS καταδικάστηκε σε ισόβια στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης