Γαλλία: Βουλευτίνες του Μελανσόν λένε «όχι» στον ενδυματολογικό κώδικα και φορούν γραβάτα!

Γαλλία: Βουλευτίνες του Μελανσόν λένε «όχι» στον ενδυματολογικό κώδικα και φορούν γραβάτα!

Μετά την συζήτηση για τη «σαγιονάρα» στην Ελλάδα, τώρα στη Γαλλία μαίνεται ο πόλεμος της γραβάτας - Όλα ξεκίνησαν όταν βουλευτής ζήτησε να καταστεί υποχρεωτική

gallia-gravates
Ενδυματολογικής φύσεως φαίνεται πως είναι η πολιτική αντιπαράθεση στις ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία 24ωρα, καθώς μετά την υπόθεση της σαγιονάρας στην Ελλάδα, τώρα στη Γαλλία στο επίκεντρο είναι η... γραβάτα!

Έτσι, με γραβάτα κι ένα αφοπλιστικό χαμόγελο εμφανίστηκαν χτες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση βουλευτίνες της Αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λικ Μελανσόν, προκειμένου να καταγγείλουν τον «σεξισμό» σε βάρος των γυναικών και να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον Ερίκ Σιοτί, βουλευτή του δεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί» και κοσμήτορα της Εθνοσυνέλευσης.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Ερίκ Σιοτί, Μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης της Γαλλίας, είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες αίτημα στη γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να γίνει εκ νέου υποχρεωτική η γραβάτα στην ολομέλεια και να σταματήσει «η ενδυματολογική απρέπεια» ορισμένων βουλευτών, ειδικά του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία».

«Η κίνηση αυτή είναι μία αντίσταση στον κύριο Σιοτί», υποστήριξε η Κλεμεντίν Οτέν, μιλώντας στους δημοσιογράφους φορώντας μία πράσινη γραβάτα. Η Οτέν συνοδευόταν και από άλλες αριστερές βουλευτίνες που φορούσαν επίσης γραβάτα.

Κλείσιμο
«Η ιδέα της επιβολής της γραβάτας στην ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης «μας φαίνεται έντονα αντιδραστική και στρέφεται κατά των γυναικών, αφού πρόκειται για ένα ανδρικό αξεσουάρ», τόνισε η Οτέν.

Για την επικεφαλής των ανταρτισσών βουλευτών, Ματίλντ Πανό, πίσω από τη διαμάχη για το θέμα της γραβάτας, που μαίνεται εδώ και αρκετές μέρες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, βρίσκεται «το ζήτημα της θέσης των γυναικών στη Βουλή».

«Προφανώς δεν είναι αποδεκτή ακόμη η παρουσία των γυναικών για τον Ερίκ Σιοτί και ορισμένους στη Δεξιά και την Ακροδεξιά», πρόσθεσε.

Για την Κλεμεντίν Οτέν, «οι γυναίκες παρενοχλούνται και μόνον που μιλούν, τις καλούν να σιωπήσουν κι αδυνατούν να υψώσουν τις φωνές τους απλώς επειδή είναι γυναίκες».
080_HL_XBOUZAS_1800330
Την άποψή της για το θέμα με τις γραβάτες εξέφρασε και η πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Γιαέλ Μπρον- Πιβέ, με άρθρο της στην εφημερίδα «Liberation».

Η ίδια ζήτησε από τους βουλευτές να υιοθετούν τον ορθό «ενδυματολογικό κώδικα» όταν εισέρχονται στην Εθνοσυνέλευση.

«Δεν μπορούμε να ερχόμαστε στην Εθνοσυνέλευση με όποια ρούχα θέλουμε», δήλωσε η Μπρον-Πιβέ, μέλος του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής, πρέπει να φοράμε ρούχα παρόμοια με τα ενδύματα εργασίας.

«Όταν εισέρχεται κάποιος στην Εθνοσυνέλευση δεν εκπροσωπεί πλέον τον εαυτό του, αλλά είναι ο εκλεγμένος αξιωματούχος ενός έθνους και εκπροσωπεί τους Γάλλους, άρα θα πρέπει πάντα να σκέφτεται ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτόν», υπογράμμισε η πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Adrien Fillon /  NurPhoto via AFP / VISUALHELLAS.GR



Ειδήσεις σήμερα:

Στο κινητό από σήμερα δίπλωμα και ταυτότητα - Δείτε πώς θα είναι

Θεσσαλονίκη: Με χτυπήματα στο κεφάλι σκότωσε τη μητέρα του ο 59χρονος

Το καλώδιο με τη Σαουδική Αραβία που κάνει την Ελλάδα κόμβο της Μεσογείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης