Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν αρκετές δεκάδες ξένους μαχητές σε επίθεση εναντίον μονάδας της Λεγεώνας των Ξένων που πολεμάστο πλευρό των Ουκρανών κοντά στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντόνετσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά το οποίο οι περισσότεροι από τους πεσόντες ήταν Πολωνοί.
Η Λεγεώνα των Ξένων, ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό, σπάνια δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις απώλειές της και δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή της.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στη Ζάιτσεφ, στην περιφέρεια Ντόνετσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε μονάδα του πυροβολικού κοντά στην πόλη Μικολάιφ (νότια), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι επλήγησαν αποκλειστικά πολιτικές υποδομές.
Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν οκτώ θέσεις διοίκησης στις περιφέρειας Ντόνετσκ και Μικολάιφ και κατέστρεψαν επίσης αρκετές αποθήκες πυρομαχικών στο Ντόνετσκ.
Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.