Γερμανία: Η Lufthansa απεργεί αύριο και ακυρώνει σχεδόν 1.000 πτήσεις

Γερμανία: Η Lufthansa απεργεί αύριο και ακυρώνει σχεδόν 1.000 πτήσεις

Πάνω από 130.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από την απόφαση της αεροπορικής εταιρίας - Το προσωπικό ζητά αύξηση μισθών κατά 9,5%

lufthansa
Η αεροπορική εταιρία Lufthansa θα ακυρώσει αύριο «σχεδόν το σύνολο» των πτήσεών της στη Γερμανία λόγω της απεργίας του προσωπικού εδάφους, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Από την εξέλιξη αυτή επηρεάζονται πάνω από 130.000 επιβάτες σε σχεδόν 1.000 πτήσεις από και προς τους δύο βασικούς κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, όπως διευκρίνισε η γερμανική εταιρία μία ημέρα αφού το συνδικάτο Verdi εξήγγειλε την απεργία στο πλαίσιο μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

Το συνδικάτο εξήγγειλε απεργία για το διάστημα από τις 03.45 (04.45 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη έως τις 06.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης για να «αυξηθεί η πίεση» στη διοίκηση, ενώ ζητά αύξηση 9,5% των μισθών.

Η απεργία θα αφορά το προσωπικό εδάφους, κυρίως τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά επίσης και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Η Lufthansa θα πρέπει έτσι να ακυρώσει συνολικά 678 πτήσεις στη Φρανκφούρτη και 345 στο Μόναχο, συμπεριλαμβανομένων 47 για σήμερα για τους δύο βασικότερους κόμβους στη Γερμανία.

«Ο αντίκτυπος της απεργίας μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις και σε καθυστερήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή», διευκρίνισε η εταιρία.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι αναφέρει η Αστυνομία για τον θάνατο του 22χρονου στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα - Τα αναπάντητα ερωτήματα

Αυτή είναι η επιστολή Μητσοτάκη στην ΕΕ για την ενέργεια

Πλεύρης: Ο Τσίπρας πήγε χωρίς μάσκα στο Προεδρικό - ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης