Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο γερμανικός σιδηρόδρομος ετοιμάζει υπηρεσίες για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών
Τα σιτηρά θα μεταφέρονται με τρένα σε γερμανικά λιμάνια, όπως το Ρόστοκ και το Αμβούργο
Η εταιρία των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn (DB) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να προσφέρει και πάλι υπηρεσίες εμπορευματικών τρένων για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρώνσε γερμανικά λιμάνια προκειμένου αυτά να φορτωθούν σε πλοία.
Τα σιτηρά θα μεταφέρονται με τρένα σε γερμανικά λιμάνια, όπως το Ρόστοκ και το Αμβούργο, σύμφωνα με την DB.
Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τις ποσότητες που μπορούν να μεταφερθούν αλλά σε εβδομαδιαία βάση είναι προγραμματισμένα πολλά δρομολόγια τρένων, παραλαμβάνοντας κυρίως ουκρανικά σιτηρά από τη Ρουμανία.
Η DB εκτελεί δρομολόγια τρένων από τη Γερμανίαπου είναι φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία και είναι προγραμματισμένο τα εμπορικά αυτά τρένα να φορτώνονται με σιτηρά κατά την επιστροφή τους.
Οι εξαγωγές των ουκρανικών αγροτικών προϊόντων ανήλθαν σε περίπου 2,5 εκατ. τόνους τον Ιούνιο συγκριτικά με 6 εκατ. τόνους σιτηρών ανά μήνα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.