ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σαρλίν του Μονακό: Οι... γυμνοί της ώμοι «σκανδάλισαν» το Βατικανό

Σαρλίν του Μονακό: Οι... γυμνοί της ώμοι «σκανδάλισαν» το Βατικανό

Η Σαρλίν και ο Αλβέρτος του Μονακό είχαν ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο - Η πριγκίπισσα των Μονεγάσκων «έσπασε το πρωτόκολλο» με την στιλιστική της επιλογή

pope-charlene-0
Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό «έσπασε» το πρωτόκολλο στη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό το πρωί της Τετάρτης. Η 44χρονη, πρώην ολυμπιονίκης της κολύμβησης, επισκέφθηκε το Βατικανό μαζί με τον 64χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο αλλά το κομψό μαύρο φόρεμα που επέλεξε για την περίσταση άφηνε ακάλυπτους τους ώμους της, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι γυναίκες που συναντούν τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να φορούν μακρύ μαύρο φόρεμα, με μακριά μανίκια, έτσι ώστε να καλύπτεται κάθε σημείο του σώματός τους.

Η Σαρλίν ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρο μαντήλι από δαντέλα στο κεφάλι, όπως προστάζει το πρωτόκολλο ενώ στο λαιμό της φορούσε έναν λευκό σταυρό, σύμβολο της πίστης της. Άλλωστε, η ίδια σε συνέντευξή της έχει δηλώσει πως έγινε καθολική, όχι μόνο επειδή είναι η επίσημη θρησκεία του Μονακό, αλλά επειδή άντλησε δύναμη από τον καθολικισμό σε δύσκολες για εκείνη περιόδους. Η Σαρλίν κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και τα μέλη της οικογένειάς της είναι προτεστάντες. Η αφοσίωση της στον καθολικισμό εντάθηκε όταν τα δίδυμα παιδιά της Ζακ και Γκαμπριέλα γεννήθηκαν πρόωρα, τον Δεκέμβριο του 2014.

pope-charlene-2


Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους του Μονακό στο Βατικανό είχε κρατηθεί μυστική μέχρι την άφιξη του Αλβέρτου και της Σαρλίν στη Ρώμη, αφού το παλάτι δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα, την Τρίτη η Σαρλίν και ο Αλβέρτος παρέστησαν στο 73ο γκαλά του Ερυθρού Σταυρού στο Μόντε Κάρλο, ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός για το πλούσιο πριγκιπάτο εδώ και δεκαετίες, στο οποίο η Σαρλίν είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά το 2019. Μετά την πολύμηνη απουσία της στη Νότιο Αφρική και σε κλινική ψυχικής υγείας στη Ζυρίχη η πριγκίπισσα πραγματοποιεί και πάλι δημόσιες εμφανίσεις βάζοντας τέλος στις φήμες και στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικείμενο χωρισμό από τον γιο του Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι.

Τι είναι το «Il privilegio del bianco» που παραχωρεί το Βατικανό σε επτά γυναίκες στον κόσμο;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαρλίν «σπάει» το πρωτόκολλο σε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Το 2016 η πριγκίπισσα είχε επισκεφθεί το Βατικανό ντυμένη στα λευκά, όμως, αν και η εμφάνισή της συζητήθηκε, η σύζυγος του Αλβέρτου είχε κάνει χρήση του προνομίου που παραχωρεί το Βατικανό σε επτά γυναίκες σε όλο τον κόσμο και τους δίνει το δικαίωμα να συναντούν τον Ποντίφικα ή να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Βατικανού με λευκή ενδυμασία (Il privilegio del bianco). Αυτές είναι οι Καθολικές βασίλισσες και πριγκίπισσες, όπως η επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου, η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου και η πριγκίπισσα Μαρίνα της Νάπολης.

Κλείσιμο
pope-charlene-1


Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Πάπας Φραγκίσκος και το πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό είχαν ιδιωτική συνάντηση για μισή ώρα και ακολούθησε η παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων παρουσία αξιωματούχων και από τις δύο πλευρές. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η Σαρλίν δώρισαν στον Πάπα Φραγκίσκο μια γκραβούρα που εικονίζει το παρεκκλήσι του παλατιού ενώ ο Ποντίφικας χάρισε στο ζευγάρι ένα μπρούτζινο αγαλματίδιο που αναπαριστά την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και αντίγραφα από τις ομιλίες του για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και για την αδελφοσύνη των ανθρώπων.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπεράνθρωπες οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Πεντέλη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο στην Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Αισθάνθηκε τύψεις κι επέστρεψε στο σπίτι ο 84χρονος στην Ανθούσα πριν πατήσει τη σκανδάλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης