Nord Stream 1 - «Παίγνια» Πούτιν: «Υπάρχει κίνδυνος η τουρμπίνα να μην λειτουργεί...»

Nord Stream 1 - «Παίγνια» Πούτιν: «Υπάρχει κίνδυνος η τουρμπίνα να μην λειτουργεί...»

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως δεν είναι σαφές σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει η τουρμπίνα  ύστερα από την επισκευή της στον Καναδά - Σε περίπτωση... κωλύματος, ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει μόλις 30 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, δηλαδή το μισό απ' ό,τι τώρα

αγωγος720
Μπορεί ο Πούτιν να δήλωνε χθες πως ο αγωγός Nord Stream 1 θα λειτουργήσει ξανά, αλλά με μειωμένες ροές, ωστόσο πλέον εκφράζει... αμφιβολίες αν θα μπορέσει να λειτουργήσει ο αγωγός, επικαλούμενος την κατάσταση της τουρμπίνας.

«Μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο εξοπλισμός του Nord Stream 1 από τη διαδικασία της συντήρησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός να μην λειτουργεί μετά την επιστροφή του από τον Καναδά και ο Nord Stream να σταματήσει».

Ο Πούτιν υποστήριξε ακόμη ότι η απόφαση του Καναδά να καθυστερήσει την επιστροφή της τουρμπίνας για τον Nord Stream δεν είναι πολιτική και δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ένας εξοπλισμός χρειάζεται επισκευή, η οποία και είναι προγραμματισμένη. Δεν παραχωρείται από τον Καναδά, επειδή έχουν επιβληθεί κυρώσεις κατά της Gazprom, παρόλο που πρόκειται για εργοστάσιο της Siemens. Θα σας πω γιατί το έκανε ο Καναδάς. Επειδή παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και σχεδιάζει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά» σημείωσε ο Πούτιν.

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το gazzeta.ru, ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι «η Gazprom δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κανένα επίσημο έγγραφο ότι η τουρμπίνα για τον Nord Stream 1 θα επιστραφεί σύντομα στη Ρωσία από τον Καναδά».

Διαφορετικά, αν η Ρωσία δεν λάβει την τουρμπίνα για τον Nord Stream 1, ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει μόλις 30 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, δηλαδή το μισό απ' ό,τι τώρα, δήλωσε ο Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαβρόφ: Οι επιδιώξεις μας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται, πλέον, μόνο στο Ντονμπάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πεντέλη – «Μάχη» με διάσπαρτες εστίες

Υπεράνθρωπες οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Πεντέλη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης