Βρετανία: «Απρόσιτο» θεωρούν τον Ρίσι Σούνακ οι ψηφοφόροι, δείχνει δημοσκόπηση της «Daily Mail»

Βρετανία: «Απρόσιτο» θεωρούν τον Ρίσι Σούνακ οι ψηφοφόροι, δείχνει δημοσκόπηση της «Daily Mail»

Τα 2/3 των Βρετανών υποστηρίζουν ότι οι πάμπλουτοι πολιτικοί δεν μπορούν να καταλάβουν τα προβλήματα των πολιτών - Το 60% πιστεύει ότι νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές - Σήμερα το δεύτερο ντιμπέιτ με τους πέντε υποψήφιους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους

rishi
Μαχαιριά για τον πάμπλουτο πρώην υπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ είναι η νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας «Daily Mail» που δείχνει ότι τα 2/3 (το 69%) των Βρετανών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί με παχυλό πορτοφόλι, δεν μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματα και τον καθημερινό αγώνα των απλών πολιτών.

Η ίδια δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι το 60% θεωρεί ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας -το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στο συνέδριο των Τόρις στις 5 Σεπτεμβρίου- πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δημοσκόπηση είναι ότι για πολλούς Βρετανούς ο ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ είναι απρόσιτος.

Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος πολιτικός στη βρετανική βουλή, παντρεμένος με την ζάμπλουτη Αξάτα Μέρθι. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η Αξάτα διαθέτει μεγαλύτερη περιουσία από αυτή της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Αφοσιωμένος στην ιδεολογία της Μάργκαρετ Θάτσερ, με ένα πολύ καλά οργανωμένο επικοινωνιακό επιτελείο στο πλευρό του, ο Σούνακ διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά των συμπολιτών του.

Ωστόσο, για το 41% των ερωτηθέντων, ο Σούνακ είναι ένας απρόσιτος υποψήφιος. Για τις δύο εσωκομματικούς αντιπάλους του, Λιζ Τρας και Πένυ Μόρντοντ, το ποσοστό είναι μόλις 6%.

Κλείσιμο
Αν και η δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτου «Τhe Redfield & Wilton Strategies» για λογαριασμό της «Daily Mail» του γυρνά την πλάτη, ο Σούνακ προηγείται και στις δύο πρώτες ψηφοφορίες των βουλευτών των Τόρις.

Η κούρσα στενεύει προς το τελικό ζευγάρι την επόμενη εβδομάδα, με τον Σούνακ να καλείται να αντιμετωπίσει τους υποψήφιους που υπόσχονται να μειώσουν άμεσα διάφορους φόρους.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας διαφημίζει τα σχέδια της για μείωση των φόρων, μπροστά στην κρίση του κόστους ζωής που αυξάνεται συνεχώς. Η Τρας που παλεύει να ενώσει τη δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, δύο φορές τερμάτισε τρίτη σε ψήφους. Έχει την υποστήριξη επιφανών πιστών του Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι θέλει να ανατρέψει την πρόσφατη αύξηση της φορολογίας της κυβέρνησής του που προοριζόταν για την υγειονομική περίθαλψη.

Οι πέντε συντηρητικοί βουλευτές που ετοιμάζονται σήμερα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο δεύτερο ντιμπέιτ είναι εκτός από τον Ρίσι Σούνακ και την Λιζ Τραζ, η πρώην υπουργός Άμυνας, Πένυ Μόρντοντ, που μέχρι στιγμής έρχεται δεύτερη στις ψηφοφορίες, ο Τομ Τουγκεντάτ, ένας εξέχον βουλευτής, και η πρώην υπουργός Ισότητας Κέμι Μπάντενοχ.

Η δεύτερη τηλεμαχία για την ηγεσία των Τόρις θα μεταδοθεί σήμερα από τον τηλεοπτικό σταθμό «ITV» και ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος που θα αποχωρήσει στην αυριανή εσωκομματική ψηφοφορία των Συντηρητικών.

Αναμένονται ψηφοφορίες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ενώ την Πέμπτη το αργότερο θα υπάρξει η τελική δυάδα που πλέον θα απευθυνθεί στην βάση των μελών του κόμματος σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού της χώρας.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία στο σημείο της συντριβής - Ειδικό drone σαρώνει την περιοχή

Η πορεία του αεροσκάφους τύπου Antonov λίγο πριν τη συντριβή στην Καβάλα

Πανελλαδικές: Αύριο Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής Μηχανογραφικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης