Πυρκαγιές στη Γαλλία: Εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Πυρκαγιές στη Γαλλία: Εκατοντάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Πάνω από 1.000 πυροσβέστες προσπαθούν από την Τρίτη να θέσουν υπό έλεγχο δύο πυρκαγιές – Οι καύσωνες και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης – Πυρκαγιές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Κροατία

gallia_pyrkagia
Ανεξέλεγκτες μαίνονται δασικές πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Γαλλία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Πάνω από 1.000 πυροσβέστες και 9 πυροσβεστικά αεροσκάφη προσπαθούν από την Τρίτη να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές. Η επιχείρηση ωστόσο είναι δύσκολη, αφού ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις. Οι αρχές του νομού Ζιρόντ αναφέρουν ότι οι συνθήκες παραμένουν αντίξοες.

Οι φωτιές έχουν απανθρακώσει μέχρι τώρα συνολικά μια έκταση 73.000 στρεμμάτων, με 20.000 στρέμματα να έχουν καεί στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ανακοίνωσαν οι αρχές. Μια άλλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην πόλη Ταρασκόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και κατέκαψε 10.000 στρέμματα τέθηκε υπό έλεγχο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Περίπου 1.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους


Μια από τις δύο φωτιές στη Ζιρόντ είναι κοντά στην πόλη Λαντιρά νότια του Μπορντό, όπου έχουν καεί 42.000 στρέμματα, έχουν κλείσει δρόμοι και έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους άλλοι 480 κάτοικοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε σχεδόν 1.000.

Κλείσιμο
Η άλλη πυρκαγιά, η οποία έχει ήδη κάψει 31.000 στρέμματα, σημειώθηκε κατά μήκος της Ακτής του Ατλαντικού στη Γαλλία, κοντά στον «Αμμόλοφο του Πιλά», τον υψηλότερο αμμόλοφο στην Ευρώπη, στην περιοχή του Κόλπου του Αρκασόν, πάνω από την οποία υψώνονταν στον ουρανό μαύρα σύννεφα καπνού.

Περίπου 6.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τετάρτη από τους γειτονικούς κατασκηνωτικούς χώρους και άλλοι 4.000 νωρίς χθες Πέμπτη.

France: Fire destroys over 700 hectares in Bouches-du-Rhone.


Τρία σπίτια και δύο εστιατόρια καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, σύμφωνα με τις αρχές.

Δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κροατία καίγοντας σπίτια και απειλώντας περιουσίες καθώς σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης καταγράφονται καύσωνες με θερμοκρασίες, σε κάποιες περιοχές, που φθάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντράγκι δεν δείχνει να «θέλει να το ξανασκεφτεί» για την πρωθυπουργία, λέει η Rai


Καλύπτουμε το 60% των αυξήσεων, είπε με αφορμή την ενεργοποίηση του Power Pass ο Μητσοτάκης


Συνελήφθη η κοκκινομάλλα λογίστρια που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 880.000 ευρώ και διέφευγε για 10 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης