Γαλλία: Γιορτάζουν την Ημέρα της Βαστίλης - Μεγάλη παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία παρουσία Μακρόν

Γαλλία: Γιορτάζουν την Ημέρα της Βαστίλης - Μεγάλη παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία παρουσία Μακρόν

Με μαχητικό αεροσκάφος πέταξε ο Μακρόν λίγες ημέρες πριν την στρατιωτική παρέλαση, θυμίζοντας... Top Gun -  Στην παρέλαση έκανε τη παρθενική του εμφάνιση το drone MQ-9 Reaper

macron_bastile
Η Γαλλία τιμά σήμερα την Άλωση της Βαστίλης (1789) με την καθιερωμένη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Στις 14 Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Εθνική Επέτειος της Γαλλίας με μονάδες του στρατού από όλη τη χώρα να παρελαύνουν μπροστά στον πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, άλλες κρατικές αρχές και καλεσμένους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μπριζίτ, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και κυβερνητικούς αξιωματούχους ήταν παρόντες στην εντυπωσιακή εκδήλωση.

France's Bastille day : Military parade on the Champs-Elysees • FRANCE 24 English


Οι Παριζιάνοι έστρεψαν το βλέμμα τους στον ουρανό βλέποντας 65 αεροσκάφη, ανάμεσά τους Rafale και Mirage, αλλά και 25 στρατιωτικά ελικόπτερα να κόβουν βόλτες πάνω από την πρωτεύουσα. Ωστόσο, φέτος στην μεγαλειώδη παρέλαση έκανε τη παρθενική του εμφάνιση το drone MQ-9 Reaper.

Κλείσιμο


Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Le Figaro, το MQ-9 Reaper είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης σχεδιασμένο από τις ΗΠΑ ως συνέχιση του MQ-1 Predator drone. Συνδυάζει τους ρόλους αναγνώρισης και παρακολούθησης του προκατόχου του μαζί μ' έναν πολύ ισχυρότερο κινητήρα και σχεδιασμό που επιτρέπει πολλά περισσότερα.

france_bastile


Ένα 24ωρο πριν τους πανηγυρικούς εορτασμούς στα Ηλύσια Πεδία, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τον ίδιο να πετάει με μαχητικό αεροσκάφος. «Μπορώ να το καταθέσω: οι στρατιωτικοί είναι έτοιμοι για αύριο και θα είμαστε στο ραντεβού για να τους εκφράσουμε την υπερηφάνεια μας».

macron_jet


Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», o ένοικος των Ηλυσίων πέταξε στις 8 Ιουλίου με ένα «Alpha Jet», θυμίζοντας την ταινία «Top Gun».



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην φετινή στρατιωτική παρέλαση συμμετέχουν και οι σημαίες εννέα χωρών που είναι γειτονικές της Ρωσίας και της Ουκρανίας. «Η ιδέα είναι να τονίσουμε την στρατηγική αλληλεγγύη μας με τους συμμάχους μας», όπως αναφέρουν πηγές του προεδρικού γραφείου.



Την παρέλαση και τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Γαλλίας θα παρακολουθήσει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα Τσαγκεροπούλου, μεταξύ των επισήμων στο προεδρικό διάζωμα στην Πλατεία Ομονοίας «Place de la Concorde».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας

Νέος βανδαλισμός στην Αγία Σοφία - Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη, δείτε βίντεο

Οδηγός επιβίωσης με τις διαφορετικές δόσεις προς την εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης