Τουρκία: Ενόχληση για την καμπάνια «No jets for Turkey» στις ΗΠΑ

Τουρκία: Ενόχληση για την καμπάνια «No jets for Turkey» στις ΗΠΑ

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στη δράση του ελληνοαμερικανικού lobby -  CNN TURK: «Δήθεν τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο».

nojets1
Η καμπάνια «No jets for Turkey» της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, ενοχλεί την Τουρκία αφού πέτυχε και έβαλε «φρένο» στην προσπάθεια της για αναβάθμιση των F-16 ή πώλησης νέων μαχητικών από την Ουάσιγκτον.

Το ελληνοαμερικανικό lobby, το οποίο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το Κογκρέσο, εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά κάτι που έχει θορυβήσει την Άγκυρα για τα νέα εμπόδια στους σχεδιασμού αναβάθμισης της ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας της.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στη δράση της ομογένειας και του ελληνοαμερικανικού lobby, το οποίο πέτυχε την απαγόρευση αναβάθμισης των F-16 ή πώλησης νέων μαχητικών στην Τουρκία με υπερψήφιση τροπολογίας στην αμερικανική βουλή.

#NoJetsForTurkey


Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του CNN Turk, για τις παρεμβάσεις του ελληνικού lobby και την καμπάνια : «No jets for Turkey» που την χαρακτηρίζει «δυσφημιστική» για την Τουρκία.

«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευαν ένα βίντεο με τίτλο “Όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία».

«Μόνος τους στόχος να παρεμποδιστεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία Και αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας» λέει.

Yunan ve Rum lobisinden Türkiye'ye karşı F-16 propagandası yaptı


Σε άλλο σημείο ο Τούρκος δημοσιογράφος ενίσταται επειδή η Ελλάδα και Ελληνοαμερικάνοι κατηγορούν την χώρα του για … «δήθεν παραβιάσεις» του ελληνικού εναέριο χώρου : «Το ελληνικό και ελληνοκυπριακό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που κινητοποιούνται για να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία, άρχισαν τη προπαγάνδα. Δημοσίευσαν στα σόσιαλ μίντια ένα βίντεο με τον τίτλο «No jets for Turkey». Δημιούργησαν την αντίληψη πως τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη με τις πτήσεις τους στο Αιγαίο, παραβιάζουν δήθεν τον ελληνικό εναέριο χώρο».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ


Ζέστη το Σαββατοκύριακο, αλλά με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο


Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια της αγοράς - Φόβοι για στοπ της Ρωσίας στο φυσικό αέριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης