Ολοκληρώθηκαν μετά από 3,5 ώρες οι συνομιλίες στην Τουρκία για το ουκρανικό σιτάρι - Κλειστά στόματα από Ρωσία, Ουκρανία

Ολοκληρώθηκαν μετά από 3,5 ώρες οι συνομιλίες στην Τουρκία για το ουκρανικό σιτάρι - Κλειστά στόματα από Ρωσία, Ουκρανία

Καμία λεπτομέρεια για το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη

sitari_turkey
Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας, που αφορούσαν το ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια «ολοκληρώθηκαν» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Οι συνομιλίες αυτές, στις οποίες συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των τριών χωρών, παρουσία εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών, κράτησαν περίπου 3,5 ώρες.

Καμία λεπτομέρεια για το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη.

Υπολογίζεται ότι 20 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών είναι μπλοκαρισμένοι στην Οδησσό, ένα από τα σημαντικά λιμάνια της Ουκρανίας. Οι αποθήκες είναι γεμάτες λόγω της διακοπής των εξαγωγών, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για την αποθήκευση των σοδειών που θα γίνουν στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, είπε πως για οποιαδήποτε συμφωνία για τον διάδρομο μεταφοράς σιτηρών θα πρέπει να δοθεί εγγύηση ασφαλείας στην Ουκρανία. «Η Ρωσία θα πρέπει να σεβαστεί τον διάδρομο σιτηρών, να μην τρυπώνει στα λιμάνια και να επιτίθεται σε αυτά» ανέφερε σχετικά.


Ειδήσεις σήμερα:

«Χυδαίο ψέμα», λέει η Ευγενία Μανωλίδου μετά τον Άδωνι για τις φήμες ότι την χτύπησε

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Λιγνάδης - Η απόφαση του δικαστηρίου

Δύο οι δράστες της επίθεσης στον Real FM
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης