Γερμανία - Lufthansa: Ακυρώνει άλλες 2.000 πτήσεις από Φρανκφούρτη και Μόναχο
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία επικαλείται ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια - Οι νέες ακυρώσεις έρχονται πέρα από τις 770 ακυρωμένες πτήσεις που είχε ανακοινώσει η εταιρεία για την εβδομάδα από 8 έως 14 Ιουλίου.
Η Lufthansa ακυρώνει επιπλέον 2.000 πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ναυαρχίδα, επικαλούμενη ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια καθώς και τη βιομηχανική δραστηριότητα και τη συνεχιζόμενη πανδημία της Covid-19.
«Η Lufthansa έχει εφαρμόσει πολυάριθμα μέτρα και προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό όπου είναι δυνατόν για να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα του προγράμματος πτήσεων και έτσι να προσφέρει στους επιβάτες της την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σχεδιασμού», δήλωσε η εταιρεία στο Reuters.
«Οι απεργίες προσωπικού για την ασφάλεια των πτήσεων, καιρικά φαινόμενα και, ειδικότερα, το αυξημένο ποσοστό μολύνσεων από τον κορονοϊό έχουν πλέον επιβαρύνει επιπλέον το σύστημα», ανέφερε η εταρεία, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη αναφορά της εφημερίδας Bild.
Οι ακυρώσεις έρχονται πέρα από τις 770 ακυρωμένες πτήσεις που είχε ανακοινώσει για την εβδομάδα από 8 έως 14 Ιουλίου.
Η Lufthansa τόνισε ότι οι πρόσθετες ακυρώσεις επηρέασαν τις πτήσεις, ειδικά την απογευματινή και βραδινή κίνηση.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).