Βρετανία: Ο Στιβ Μπέικερ υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Μπράβερμαν για να διαδεχθεί τον Τζόνσον στην πρωθυπουργία

Βρετανία: Ο Στιβ Μπέικερ υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Μπράβερμαν για να διαδεχθεί τον Τζόνσον στην πρωθυπουργία

Μια δημοσκόπηση μεταξύ 493 μελών του κόμματος δείχνει ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Ρίσι Σουνάκ, είναι ο υποψήφιος που προτιμούν οι Συντηρητικοί, με ποσοστό 25% και έπεται η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, με 21%

Collage_Maker-09-Jul-2022-03_53-AM
Ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Στιβ Μπέικερ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της γενικής εισαγγελέως Σουέλα Μπράβερμαν για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της χώρας, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Telegraph.

«Με ακλόνητη πίστη, υποστηρίζω τη Σουέλα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία», έγραψε ο Στιβ Μπέικερ στη βρετανική εφημερίδα.



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ότι θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως θα παραιτηθεί.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε, αφού τον εγκατέλειψαν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, εξαιτίας των συνεχών σκανδάλων που σηματοδότησαν την τριετή παραμονή στην εξουσία αυτού του πρώην «ήρωα» του Brexit. Από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, 60 υπουργοί, υφυπουργοί και άλλοι συνεργάτες του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μην αφήνοντάς του άλλη επιλογή.

Κλείσιμο
Μια δημοσκόπηση μεταξύ 493 μελών του κόμματος, για λογαριασμό του καναλιού Channel 4, δείχνει ότι ο Ρίσι Σουνάκ είναι ο υποψήφιος που προτιμούν οι Συντηρητικοί, με ποσοστό 25%. Έπεται η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, με 21%. Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, που σε προηγούμενη δημοσκόπηση, αυτήν την εβδομάδα, ερχόταν πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, τώρα περιορίστηκε στην τρίτη θέση, με ποσοστό 12%. Σοβαροί υποψήφιοι για το αξίωμα θα μπορούσαν ακόμη να είναι η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Πένι Μόρντοντ και ο πρώην υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, όμως κανένας από τους δύο δεν έχει εκφράσει τέτοια πρόθεση προς το παρόν.


Ειδήσεις σήμερα:

«Όπλο» της Πυροσβεστικής στην εναέρια πυρόσβεση τα 15 Air Τractors - Επίσκεψη Μητσοτάκη σε βάση τους

Στα 18.948 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 101 οι διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι

Θεοδωρικάκος: Αυξάνουμε το όριο για τη νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης