Βρετανία: Ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον προβλέπει δημοσιογράφος του Sky

Βρετανία: Ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον προβλέπει δημοσιογράφος του Sky

Ο Τομ Λάρκιν επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες από την Επιτροπή του 1922 θεωρεί ότι οι κανόνες θα αλλάξουν προκειμένου να χάσει την ασυλία ο Μπόρις Τζόνσον - «Όχι, όχι, όχι», απαντά ο Τζόνσον για το αν θα παραιτηθεί

borisj-0
Μια ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να ξεκινήσει το νωρίτερο σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο δημοσιογράφος του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου Sky, ο Τομ Λάρκιν, με ανάρτηση στο Twitter, επικαλούμενος ένα μέλος της Επιτροπής του 1922 που επιβλέπει τέτοιες ψηφοφορίες.

Ο Λάρκιν τόνισε ότι οι κανόνες της Επιτροπής, που επί του παρόντος δίνουν στον Τζόνσον ασυλία μέχρι το επόμενο έτος από μια ψηφοφορία για πρόταση μορφής, πιθανότατα θα αλλάξουν σήμερα το απόγευμα.

«Όχι, όχι, όχι», απαντά ο πρωθυπουργός Τζόνσον για το αν θα παραιτηθεί 


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέρριψε σήμερα το απόγευμα τις αυξανόμενες εκκλήσεις να παραιτηθεί έπειτα από μια σειρά παραιτήσεων υπουργών και αιτημάτων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος να αποχωρήσει.

Ερωτηθείς κατά την άφιξή του για μια προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής αν θα παραιτηθεί, ο Τζόνσον απάντησε: «Όχι, όχι, όχι».

Βροχή οι παραιτήσεις - Δυσοίωνο το μέλλον του 

Όπως είναι γνωστό, μετά τις χθεσινές παραιτήσεις του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ στη Βρετανία και τις βραδινές οκτώ παραιτήσεις πιο χαμηλόβαθμων μελών της κυβέρνησης, ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να λαμβάνει επιστολές παραίτησης από μέλη της κυβέρνησής του

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναγγέλλοντας ότι πέντε υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον αποχώρησαν ταυτόχρονα, ανεβάζοντας τον αριθμό των παραιτήσεων για το «σκάνδαλο Πίντσερ» σε 23 και καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη πολιτικά την θέση του Μπόρις Τζόνσον.

Υπογράφοντας κοινή επιστολή παραίτησης, οι πέντε υπουργοί κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει «δεδομένων των ζητημάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», ενώ ζητούν την παραίτηση Τζόνσον.


Κλείσιμο
Οι πέντε υπουργοί που παραιτήθηκαν είναι: Kemi Badenoch, ο υπουργός Ισότητας, Neil O'Brien, υπουργός Αναβάθμισης, Alex Burghart, υπουργός Δεξιοτήτων, Lee Rowley, υπουργός Επιχειρήσεων και Julia Lopez, υπουργός ΜΜΕ και ψηφιακών δομών.

Θα αλλάξει το καταστατικό;

Από την πλευρά του, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραιτηθεί την ώρα που η προσοχή των «ανταρτών» Συντηρητικών στρέφεται στην προσπάθεια να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας δυσπιστίας κατά του Τζόνσον.

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον του πρωθυπουργού της Βρετανίας καθώς, σύμφωνα με το Reuters, ύστερα από το μπαράζ παραιτήσεων των υπουργών του, υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες θα μπορούσε να απομακρυνθεί ο Μπόρις Τζόνσον αλλά και για το πώς θα βρεθεί ο διάδοχός του.

Τον περασμένο μήνα, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ πήρε μια βαθιά «ανάσα» από την ψήφο εμπιστοσύνης γεγονός που τον προστατεύει για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ωστόσο, οι κλυδωνισμοί στην κυβέρνησή του συνεχίζονται, καθώς ορισμένοι Συντηρητικοί επιχειρούν να αλλάξουν τους κανόνες του κόμματος συντομεύοντας την περίοδο αυτή.

Για την άρση της 12μηνης ασυλίας του Τζόνσον, υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν την συντομεύσουν. Και μόνο η λεγόμενη Επιτροπή του 1922, μπορεί να αλλάξει το καθεστώς αυτό.

Οι εκλογές της λεγόμενης Επιτροπής του 1922, η οποία καθορίζει τους κανόνες, θα διεξαχθούν σύντομα, γράφει και το Reuters.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάμβανε ειδική αγωγή ο 42χρονος που σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του στην Κρήτη - Τι λέει γείτονας


Στις 26 Ιουλίου συνεδριάζουν οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ για το θέμα του φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα


Πιγκουίνοι σε ιαπωνικό ενυδρείο «σνομπάρουν» τη φθηνότερη τροφή που τους δίνουν λόγω πληθωρισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης