Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, καταλογίζουν «έλλειψη ακεραιότητας» στον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, καταλογίζουν «έλλειψη ακεραιότητας» στον Μπόρις Τζόνσον

Προηγουμένως, ο Τζόνσον παραδέχθηκε ότι είχε ενημερωθεί για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του Συντηρητικού βουλευτή Κρις Πίντσερ, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση - Τον  είχε τοποθετήσει σε υψηλή θέση στο κοινοβούλιο

uk-crisis-0
Ηχηροί πολιτικοί  τριγμοί καταγράφονται στη Βρετανία, με τους ισχυρούς υπουργούς Οικονομικών  και Υγείας, Ρίσι Σουνάκ και  Σάτζιντ Τζάβιντ, αντίστοιχα, να υποβάλλουν την παραίτησή τους με διαφορά λίγων μόλις, λεπτών.

Οι δύο ηχηρές παραιτήσεις - που συνοδεύτηκαν από επίθεση εναντίον πρωθυπουργού της Βρετανίας, τον οποίον κατηγορούν για έλλειψη ακεραιότητας - ήλθαν λίγο μετά τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο Τζόνσον για την υπόθεση σεξυαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κρις Πίντσερ, τον οποίο διόρισε ο Τζόνσον σε σε υψηλή θέση στο κοινοβούλιο ενώ διεξαγόταν έρευνα σε βάρος του με την κατηγορία ότι το 2019, όντας μεθυσμένος, είχε επιχειρήσει να θωπεύσει δύο άνδρες.  

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας  Σάτζιντ Τζάβιντ τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter και ο  υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε τελικά ενημερωθεί το 2019 για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του Συντηρητικού βουλευτή Κρις Πίντσερ, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν Υφυπουργός για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Όπως γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υπέστη διπλό χτύπημα μετά τον διορισμό στον οποίο προχώρησε.

Στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τον Βρετανό πρωθυπουργό επισημαίνεται ότι δεν θα μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί στην κυβέρνηση υπό αυτούς τους όρους.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε για την ακεραιότητα του Μπόρις Τζόνσον.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι άρρωστος, έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί» είπε ο πατέρας της ανήλικης για τον ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Κάηκαν σπίτια

Υπόθεση Μπίκα: Τα ψέματα της Γεωργίας άντεξαν έξι μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης