Κοπεγχάγη: Πολλοί οι νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη - Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια, λένε οι Αρχές

Κοπεγχάγη: Πολλοί οι νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη - Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια, λένε οι Αρχές

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο - Δανός ο δράστης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η τρομοκρατική ενέργεια τονίζουν οι Αρχές

copenhagen-02
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε απόψε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι ένας 22χρονος Δανός. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός, είπε ο αστυνομικός διευθυντής Σόρεν Τόμασεν.

Οι αρχές δεν μπορούν επίσης να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Αυτόπτης μάρτυρας, η Έμιλι Γιέπεσεν, είπε στην εφημερίδα Jyllands-Posten: «Δεν μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει. Ξαφνικά, επικράτησε χάος.

«Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s η δήμαρχος της Κοπεγχάγης Σόφι Χ. Άντερσεν. «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR λίγο νωρίτερα ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι άγνωστο όμως αν σε κάποιους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Η σύλληψη του υπόπτου:

Κλείσιμο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο Field’s.



Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τη σύλληψη, ούτε πόσοι είναι οι τραυματίες. Συμβούλευσε μόνο όσους βρίσκονται μέσα στο Field’s να παραμείνουν στις θέσεις τους και να αναμένουν τη βοήθεια των αρχών.

Το Field’s λειτουργεί από το 2004 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Δανία.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Χάρι Στάιλς επρόκειτο να εμφανιστεί αργότερα σήμερα σε έναν συναυλιακό χώρο που απέχει λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από το εμπορικό κέντρο.

Η εταιρεία Live Nation που διοργανώνει τη συναυλία ανέφερε ότι θα γίνει κανονικά, κατόπιν διαβουλεύσεων με την αστυνομία, καθώς οι μισοί θεατές είχαν ήδη μπει στον χώρο.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε ότι αστυνομικοί στάλθηκαν στο εμπορικό κέντρο ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς. Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.



Ειδήσεις σήμερα

«Οργιάζουν» οι φήμες για την υγεία του Ερντογάν - Ακυρώσε ομιλία λόγω «κοινού κρυολογήματος»

Αύριο η δίκη Αδαμαντίδη για τον ξυλοδαρμό της Βαρβάρας Κίρκη - Εκείνος είναι το «θύμα» λέει ο δικηγόρος του

Πολύ υψηλή η επικινδυνότητα για πυρκαγιές σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης