«Στην πολιτική, το χθες ήταν χθες και το σήμερα είναι σήμερα», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ερώτηση δημοσιογράφου που διερωτήθηκε για το φιλικό κλίμα που σημειώθηκε στη συνάντησή με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σε σχέση με το παρελθόν που δεν έλλειψε η ρητορική έντασης.
«Στο παρελθόν υπήρξατε νευρικός με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, για δηλώσεις του θυμώσατε. Τώρα σας είδαμε ως καλούς φίλους. Άλλαξε κάτι» διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος, φέρνοντας σε αμήχανη θέση τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος απάντησε χαμογελαστά.
«Στην πολιτική, το χθες ήταν χθες και το σήμερα είναι σήμερα. Αλλάζουν πολλά στην πολιτική μέσα σε 24 ώρες και με αυτήν τη λογική προχωράμε, μένοντας πάντοτε σταθεροί. Οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ είναι πολύ παλιές. Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές. Ωστόσο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι σχέσεις συνέχισαν τον δρόμο τους» δήλωσε ο Ερντογάν, επιχειρώντας να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη της χώρας του, ακόμη μία θεαματική «κυβίστηση», μετά την άρση του βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Δείτε βίντεο:
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cl42fm5q4ond)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «αυταρχικό» τον Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας ευθέως την Τουρκία για αποδυνάμωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών λειτουργιών. Οι δηλώσεις αυτές είχα προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ στην Τουρκία.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.