Ξεκίνησε στη Μαδρίτη μια συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Φινλανδού ομολόγου του Σάουλι Νιινίστο και της Σουηδής πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον σε μια προσπάθεια να αρθεί το τουρκικό βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Σουηδούς και Φινλανδούς αξιωματούχους.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στους χώρους όπου φιλοξενείται η σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας στην ισπανική πρωτεύουσα.
Η Τουρκία θέτει εμπόδια στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ επειδή τις κατηγορεί ότι φιλοξενούν μαχητές της κουρδικής οργάνωσης PKK, την οποία θεωρεί «τρομοκρατική».
Πριν την έναρξη της τετραμερούς ο τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε για πολλοστή φορά ότι δεν θέλει λόγια από την Σουηδία και τη Φινλανδία αλλά πράξεις. Με την Τουρκία να καλεί, επί της ουσίας, τις δύο χώρες να κάνουν παρεμβάσεις και αλλαγές – σύμφωνα με τις απαιτήσεις της – στη νομοθεσία τους σε σχέση με την τρομοκρατία.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.