Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έγκλημα πολέμου» για την G7 η ρωσική επίθεση στην Κρεμεντσούκ - Στους 16 οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έγκλημα πολέμου» για την G7 η ρωσική επίθεση στην Κρεμεντσούκ - Στους 16 οι νεκροί στο εμπορικό κέντρο

«Ο Πούτιν και οι άλλοι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η ανακοίνωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G7

g7
Ο απολογισμός του πυραυλικού πλήγματος εναντίον εμπορικού κέντρου στην Κρεμεντσούκ στην Ουκρανία χθες Δευτέρα αυξήθηκε στους δεκαέξι νεκρούς και τους 59 τραυματίες, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

«Ως τώρα έχουμε ενημερωθεί για 16 νεκρούς και 59 τραυματίες, εκ των οποίων 25 εισήχθησαν σε νοσοκομεία», είπε ο Σερχίι Κρουκ μέσω Telegram, σημειώνοντας ωστόσο πως ο απολογισμός θυμάτων αυτός δεν είναι ο τελικός.



Στις βαυαρικές Άλπεις, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους το πλήγμα στο εμπορικό κέντρο, που χαρακτήρισαν «έγκλημα πολέμου».

«Οι επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον αθώων αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι άλλοι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7.

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα

«Μας σκούντηξε και μας κοίταξε άγρια», λένε οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Πλεύρης για κορωνοϊό: Ίσως ληφθούν ήπια μέτρα το φθινόπωρο - Δεν έχει νόημα τώρα

Φορολοταρία Μαΐου: Οι τυχεροί λαχνοί - Δείτε αν κερδίσατε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης