Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψευδείς οι πληροφορίες ότι ο Πούτιν στέλνει τον εν αποστρατεία στρατηγό «Πάβελ» στην πρώτη γραμμή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψευδείς οι πληροφορίες ότι ο Πούτιν στέλνει τον εν αποστρατεία στρατηγό «Πάβελ» στην πρώτη γραμμή

Δημοσίευμα υποστήριζε πως ο εν αποστρατεία στρατηγός φέρεται να τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που δρουν  στην Ουκρανία

stratiotikos-putin-main
Ψευδείς είναι οι πληροφορίες πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιστράτευσε έναν υπέρβαρο Ρώσο εν αποστρατεία στρατηγό για να πολεμήσει στην Ανατολική Ουκρανία αφού έχει ξεμείνει από ανώτερους αξιωματικούς.

Το θέμα δημοσιεύτηκε στη βρετανική Daily Star από την οποία, ωστόσο το άρθρο αφαιρέθηκε λίγο αργότερα.

Το δημοσίευμα υποστήριζε πως ο εν αποστρατεία στρατηγός φέρεται να τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που δρουν στην περιοχή, αφού ο πρώην διοικητής της μονάδας τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από επίθεση πυροβολικού, αναφέροντας επιπλέον πως ο βετεράνος του καταστροφικού πολέμου της Ρωσίας στο Αφγανιστάν, είναι γνωστός ως «Στρατηγός Πάβελ».

«Οι περισσότεροι από τους καλύτερους και σκληραγωγημένους ανώτερους διοικητές του Πούτιν έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί πολεμώντας στην Ουκρανία, επομένως ο Ρώσος πρόεδρος καταφεύγει ακόμη και σε εν αποστρατεία στρατηγούς, ένας από αυτούς είναι ο Στρατηγός Πάβελ», πρόσθετε το σχετικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, η ομάδα ελέγχου γεγονότων Knack, μαζί με την ομάδα Check από το, επίσης βελγικό, VRT, ήταν οι πρώτοι fact-checkers που ερεύνησαν και τεκμηρίωσαν την ψευδή διάσταση της είδησης.

dimosieuma-putin

Επίσης, στο δημοσίευμα είχε χρησιμοποιηθεί η παρακάτω φωτογραφία.

pavel-general62

Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως αναλυτικά τεκμηρίωσε το Knack, που προέβη σε αναζήτηση του προσώπου των εικονιζόμενων στη φωτογραφία ατόμων μέσω της εφαρμογής αναγνώρισης προσώπων Pimeyes, η φωτογραφία έχει ληφθεί στη ρωσική κωμόπολη Γιελάν, επαρχία Βόλγκογκραντ.

Σε ρεπορτάζ τοπικού μέσου (εφημερίδα «Еланские вести»), κατέστη δυνατή η εύρεση της αρχικής φωτογραφίας, που είναι εκτενέστερη σε πλάτος από την εικόνα που συνόδευσε τα δημοσιεύματα.

putin-stratigos


Ειδήσεις σήμερα

«Μας σκούντηξε και μας κοίταξε άγρια», λένε οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

Πλεύρης για κορωνοϊό: Ίσως ληφθούν ήπια μέτρα το φθινόπωρο - Δεν έχει νόημα τώρα

Φορολοταρία Μαΐου: Οι τυχεροί λαχνοί - Δείτε αν κερδίσατε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης