Αναθέρμανση στις σχέσεις Ερντογάν-Μπιν Σαλμάν - Συζήτησαν για την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων

Αναθέρμανση στις σχέσεις Ερντογάν-Μπιν Σαλμάν - Συζήτησαν για την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων

Στην κοινή ανακοίνωσή τους Άγκυρα και Ριάντ ανέφεραν ότι Ερντογάν και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν τη βελτίωση των σχέσεων και το θέμα των επενδύσεων σε τομείς από την ενέργεια μέχρι την άμυνα

erdogan-mbs
Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένες να εισάγουν μια νέα περίοδο συνεργασίας στις διμερείς σχέσεις τους, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν απόψε μετά τις συνομιλίες που είχε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

068_AA_22062022_774590
068_AA_22062022_774456


Οι δύο χώρες επιδιώκουν να εξομαλύνουν πλήρως τις σχέσεις τους που πέρασαν μια περίοδο κρίσης μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το 2018.
Κλείσιμο

Στην κοινή ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι συζήτησαν τη βελτίωση των σχέσεων και το θέμα των επενδύσεων σε τομείς από την ενέργεια μέχρι την άμυνα. Η Τουρκία προσκάλεσε σαουδαραβικά επενδυτικά ταμεία να επενδύσουν σε τουρκικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

068_AA_22062022_774592


Στη συνάντησή τους στα τέλη Απριλίου, στη Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μπιν Σαλμάν «έκαναν μια ανασκόπηση των τουρκοσαουδαραβικών σχέσεων και των μέσων για την ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς», είχε μεταδώσει το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετά τη συνάντησή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν χλευάζει: «Πλατεία Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» η νέα διεύθυνση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα

Για βιασμό κατηγορείται η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου!

Στα 10.528 τα κρούσματα κορωνοϊού, 9 θάνατοι και 94 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης