Σολτς κατά Πούτιν: «Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του»

Σολτς κατά Πούτιν: «Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι υποχρεώθηκε να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου 

olaf_scholz
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται τη «σπίθα της δημοκρατίας» που εξαπλώνεται προς τη χώρα του, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, συμπληρώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη και να επιστρέψει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι σφαίρες επιρροής.

Η δήλωση του καγκελάριου Σολτς έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Münchner Merkur, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πούτιν θα αποδεχόταν την προσέγγιση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε: «Ο ρώσος πρόεδρος πρέπει να αποδεχθεί ότι υπάρχει μια ομάδα νομοταγών δημοκρατιών στη “γειτονιά” του η οποία μεγαλώνει διαρκώς…» και τόνισε τα εξής: «Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ, υπέρ του οποίου έχει ταχθεί και ο Σολτς.

Ο Πούτιν «θέλει μια διχασμένη Ευρώπη και την επιστροφή σε μια πολιτική σφαιρών επιρροής», είπε ο Σολτς, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «δεν θα το καταφέρει».

Ο καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε ότι οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι υποχρεώθηκε να μειώσει τη ροή φυσικού αερίου εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών λόγω των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση.


Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακός πόλεμος: Το µεγάλο κόλπο του Πούτιν που ανεβάζει τον πληθωρισµό στη ∆ύση

Στα 4.832 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 11 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

30χρονος επιτέθηκε σε 19χρονη ενώ γύριζε σπίτι της - Προσπάθησε να της σκίσει τα ρούχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης