Γαλλικές εκλογές: Απο 210 ως 230 έδρες θα έχει η παράταξη Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Απο 210 ως 230 έδρες θα έχει η παράταξη Μακρόν

Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του BFM η παράταξη Μελανσόν θα λάβει 170 ως 190 και η Λεπέν από 80 ως 95

25853737
Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του τηλεοπτικού σταθμού BFM η προσκειμένη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη θα λάβει από 210 ως 230 έδρες, ενώ αρκετά μεγαλύτερος φαίνεται να είναι, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, ο αριθμός των εδρών της αριστερής συμμαχίας του Ζαν-Λυκ Μελανσόν που θα κινηθεί ανάμεσα στις 170 και τις 190 έδρες.

Από 80 ως 95 έδρες εμφανίζεται να κερδίζει το κόμμα της Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα κυμανθούν ανάμεσα στις 58 και τις 65 έδρες. Επίσης 20 με 25 βουλευτές εντάσσονται στους ανεξάρτητους.

BFM19

Την ανάγκη λήψης κρίσιμων αποφάσεων επισήμανε ο υπουργός οικονομίας Λεμέρ

Ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ δηλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να ληφθούν στη Γαλλία αποφάσεις για εξαιρετικής σημασίας ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η οικονομία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για αλλαγή νοοτροπίας σε ότι αφορά τον πολιτικό διάλογο στη Γαλλία, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του ηγέτη της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν περί μεγάλης ήττας της προεδρικής παράταξης, σημείωσε πως αν υπάρχει νικητής στις σημερινές εκλογές αυτή είναι η ακροδεξιά και όχι η αριστερά.

Δεν εκλέγεται η υπουργός Περιβάλλοντος Αμελί ντε Μονσαλέν

Η υπουργός Περιβάλλοντος Αμελί ντε Μονσαλέν δεν εκλέγεται στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με μια εκτίμηση του τηλεοπτικού σταθμού TF1. Αντιθέτως, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον αναμένεται ότι θα κερδίσει την έδρα στην περιφέρεια του Παρισιού όπου ήταν υποψήφιος.

Στις σημερινές εκλογές απέτυχαν επίσης να εκλεγούν ο πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν και η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης