Πόλεμος στην Ουκρανία - ΝΑΤΟ: Με τον σύγχρονο εξοπλισμό θα βγει οριστικά από τη σοβιετική εποχή

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΝΑΤΟ: Με τον σύγχρονο εξοπλισμό θα βγει οριστικά από τη σοβιετική εποχή

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μετά τη συμφωνία για ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας προς την εμπόλεμη χώρα - Οι Σύμμαχοι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό

stoltenberg
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητηθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ηγεσία και τον συντονισμό τους και χαιρέτισε τις νέες ανακοινώσεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ για υποστήριξη στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε επίσης ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να επικρατήσει, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας. «Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εντείνει επίσης την υποστήριξή του», είπε, σημειώνοντας ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν για ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης. Αυτό θα βοηθήσει την Ουκρανία μακροπρόθεσμα να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα με το ΝΑΤΟ, αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας για τον συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Η εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρώτο βήμα της Ρωσίας για την κατάκτηση κι άλλων λαών

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε η 22χρονη αθλήτρια στην Κομοτηνή - Τι έδειξε η νεκροψία

Ο Γιάννης Λαγός ζητά να αποφυλακιστεί για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης