Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αποτρέψαμε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της ηγεσίας» λέει η Εθνική αστυνομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Αποτρέψαμε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της ηγεσίας» λέει η Εθνική αστυνομία

Έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 800 ύποπτοι για κατασκοπεία - Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας του Ζελένσκι ήδη πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

000_32999RN
Η Εθνική αστυνομία της Ουκρανίας αναφέρει σε έκθεσή της ότι συνελήφθησαν περισσότερα από 800 άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για υπονομευτικές και κατασκοπευτικές δραστηριότητες, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Γιεβγένι Γιένιν.

«Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις επιχειρησιακές μας πηγές, καταφέραμε να αποτρέψουμε τρομοκρατική επίθεση κατά της ηγεσίας του κράτους μας», δήλωσε ο ίδιος.

Στα όργανα της Εθνικής αστυνομίας σύμφωνα με τον Γιένιν, συγκροτήθηκαν 123 ομάδες αντιμετώπισης των δολιοφθορών, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 1.500 μέλη της υπηρεσίας. Οι ομάδες αυτές ήσαν υπεύθυνες για τις συλλήψεις των υπόπτων και την παράδοσή τους στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Στις αρχές Μαρτίου η εφημερίδα The Times είχε γράψει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας απέτρεψαν τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις απόπειρες αυτές πιθανόν να εμπλέκονταν μισθοφόροι της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Wagner» και ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Η εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρώτο βήμα της Ρωσίας για την κατάκτηση κι άλλων λαών

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε η 22χρονη αθλήτρια στην Κομοτηνή - Τι έδειξε η νεκροψία

Ο Γιάννης Λαγός ζητά να αποφυλακιστεί για να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης