Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ίσως ανακαλύφθηκαν σήματα από εξωγήινους, αλλά μετά «εξαφάνισε» την είδηση

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ίσως ανακαλύφθηκαν σήματα από εξωγήινους, αλλά μετά «εξαφάνισε» την είδηση

Δύο ύποπτα σήματα εντόπισε το 2019 και το 2022 κινεζικό ραδιοτηλεσκόπιο που αναζητεί εξωγήινη ζωή - Το δημοσίευμα εμφανίστηκε σε κρατικό μέσο, αλλά γρήγορα «κατέβηκε»

fast_main
Μια μυστηριώδη είδηση για σήματα που ίσως προέρχονται από εξωγήινους πολιτισμούς δημοσίευσε κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, πριν την εξαφανίσει.

Η επίσημη εφημερίδα του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας ανέφερε ότι το ραδιοτηλεσκόπιο FAST έλαβε ασυνήθιστα σήματα που ίσως, σύμφωνα με επιστήμονες, έχουν εξωγήινη προέλευση.

Το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο FAST, που κόστισε πάνω από 150 εκατ. ευρώ και έχει διάμετρο 500 μέτρα, βρίσκεται στην επαρχία Γκουιζού. Μετά το κλείσιμο του ραδιοτηλεσκοπίου στο Αρεσίμπο, το οποίο πλέον έχει καταρρεύσει, το κινεζικό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Το δημοσίευμα, γράφει η Daily Mail, έλεγε ακόμη ότι τα ύποπτα σήματα εντοπίστηκαν το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων από το 2019. Αλλο ένα ύποπτο σήμα καταγράφηκε το 2022 κατά τη διάρκεια παρατήρησης εξωπλανητών, δηλαδή πλανητών σε άλλα άστρα.

Κινέζος επιστήμονας που μιλούσε στην εφημερίδα είπε ότι τα σήματα μπορεί να οφείλονται σε παρεμβολές, οπότε χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Γρήγορα όμως το δημοσίευμα εξαφανίστηκε, χωρίς να είναι γνωστό για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Πρόλαβαν όμως να το προσέξουν και να το συζητήσουν τα κοινωνικά δίκτυα.

Κλείσιμο
Το FAST που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 αναζητεί εξωγήινη ζωή και δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Είναι κατασκευασμένο σε μια φυσική κοιλότητα του εδάφους ενώ είναι πιο ευαίσθητο από το Αρεσίμπο. Για την κατασκευή του απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους 9.000 άνθρωποι που αποζημιώθηκαν με περίπου 1.800 δολάρια έκαστος.


Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να στεναχωρηθώ για το όπλο; Δεν πυροβόλησα κανέναν», είπε ο Trannos σχετικά με τη σύλληψή του για οπλοκατοχή 

Μητσοτάκης: Κοντά στα €500 εκατ. οι επιχορηγήσεις για 42 μικρά νησιά της χώρας

Με τα αναβαθμισμένα, σε επίπεδο Viper, F-16 απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης