Βρετανία: Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος του Πούτιν την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα

Βρετανία: Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος του Πούτιν την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα

Ο 40χρονος Ρώσος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, «καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα»  - Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον προορισμό του Ρώσου πριν από τη σύλληψή του

police_gatwick1
Την ώρα που επιβιβαζόταν για να αναχωρήσει από τη Βρετανία στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν Ρώσο πράκτορα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 40χρονος άνδρας, που κατηγορείται ότι ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν εκμαιεύοντας πληροφορίες από την Βρετανία, βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Χάμερσμιθ.

Σε ανακοίνωσή της, η Αντιτρομοκρατική της Βρετανίας ανέφερε ότι πέρασε χειροπέδες «σ' έναν 40χρονο άνδρα στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ τη Δευτέρα κι ότι ανακρίνεται από τις αρχές».

Στο μεταξύ, μία πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun» ότι, η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον προορισμό του Ρώσου πριν από τη σύλληψή του.

Ο 40χρονος Ρώσος συνελήφθη «καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα» μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών MI5.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun» επισημαίνει ότι οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε ότι τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα πολλών Ευρωπαίων και Ουκρανών διπλωματών έχουν γίνει στόχος Ρώσων χάκερ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες απειλές Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν αν συνεχίσει να μας βάζει απέναντί της»

Γιατί «πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη - Σε λιγότερο από δύο ώρες έβρεξε 1,5 φορά περισσότερο από όλο τον Ιούνιο!

Ιερωμένος ο τεχνικός της Google που «ανακάλυψε» ότι τα ρομπότ έχουν συνείδηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης