Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι γέφυρες προς το πολιορκούμενο Σεβεροντονέτσκ έχουν καταστραφεί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι γέφυρες προς το πολιορκούμενο Σεβεροντονέτσκ έχουν καταστραφεί

Αδύνατη πλέον η απομάκρυνση των αμάχων που έχουν παραμείνει στην πόλη - Επιβεβαιώνει η Ουκρανία ότι οι δυνάμεις της εκδιώχτηκαν από το κέντρο της πόλης

severodonetsk
Αν και παραμένει «κάποια πρόσβαση στην πόλη», όλες οι γέφυρες προς την πολιορκούμενη πόλη Σεβεροντονέτσκ στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί, καθιστώντας αδύνατη την απομάκρυνση των αμάχων που παραμένουν εκεί, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο Σέρχι Γκαϊντάι έγραψε στην εφαρμογή Telegram ότι η Ρωσία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης και ότι «ένα μέρος της παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο».

Το Σεβεροντονέτσκ είναι πόλη-κλειδί στην ανατολική Ουκρανία για τον έλεγχο της οποίας οι δύο στρατοί μάχονται εδώ και εβδομάδες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό ότι ρωσικά στρατεύματα εκδίωξαν τον ουκρανικό στρατό από το κέντρο του Σεβεροντονέτσκ.

«Με τη συνδρομή του πυροβολικού, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση στο Σεβεροντονέτσκ, σημειώνοντας μερική επιτυχία και εκδιώκοντας τις μονάδες μας από το κέντρο της πόλης. Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, της οποίας περιφέρειας το Σεβεροντονέτσκ είναι το διοικητικό κέντρο για το τμήμα που ελέγχεται από τις ουκρανικές αρχές, επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από το κέντρο της πόλης.

Κλείσιμο
«Οι οδομαχίες συνεχίζονται. Οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη», έγραψε ο ίδιος το πρωί της Δευτέρας σε ανάρτησή του στο Facebook, μεταφορτώνοντας φωτογραφίες με κτίρια κατεστραμμένα ή στις φλόγες. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έβαλαν στο στόχαστρο το εργοστάσιο χημικών Αζότ, όπου έχουν βρει καταφύγιο άμαχοι, ενώ έπληξαν επίσης σταθμούς καθαρισμού του νερού της πόλης, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης