Μεγάλη Βρετανία: Η Ρωσία επιτίθεται στο Ντονμπάς με πυραύλους 5,5 τόνων που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή αεροπλανοφόρων

Μεγάλη Βρετανία: Η Ρωσία επιτίθεται στο Ντονμπάς με πυραύλους 5,5 τόνων που έχουν σχεδιαστεί για την καταστροφή αεροπλανοφόρων

Οι απαρχαιωμένοι πύραυλοι της εποχής του Ψυχρού Πολέμου αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τους αμάχους

033_8202047_6291d9257517c
Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται στα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του Πούτιν έχοντας ξεμείνει από σύγχρονα όπλα αποφάσισαν να βασιστούν σε πυραύλους της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν «σοβαροί» κίνδυνοι για χιλιάδες αμάχους.

Μάλιστα στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας έφτασαν νέες πληροφορίες σχετικά με τις «έντονες οδομαχίες» στην ανατολική Ουκρανία καθώς οι Ουκρανοί δίνουν μάχες προκειμένου να απωθήσουν τον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας οι απαρχαιωμένοι πύραυλοι Kh-22 είναι επικίδυνοι και εξαιρετικά «ανακριβείς».

«Ως εκ τούτου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές και παράπλευρες απώλειες», ανέφερε χαρακτηριστικά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Ακόμη στην ενημέρωσή του πρόσθεσε πως «η Ρωσία είναι πιθανό να χρησιμοποιεί αυτούς τους πυραύλους επειδή εξαντλείται το σύγχρονο πυραυλικό της οπλοστάσιο.

Από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως αυτοί οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για να  καταστρέψουν αεροπλανοφόρα χρησιμοποιώντας πυρηνική κεφαλή. Σημειώνεται πως η Ουκρανία πριν από το 2006 προχώρησε στον παροπλισμό 426 πυραύλων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Καταλήγοντας το υπουργείο ανέφερε πως «πιθανότατα η Ρωσία καταφεύγει σε αυτά τα αναποτελεσματικά οπλικά συστήματα επειδή δεν διαθέτει σύγχρονους πυραύλους». Πάντως από την ουκρανική πλευρά δεν έχει επιβεβαιωθεί η χρήση των συγκεκριμένων πυραύλων από τη Ρωσία. 




Ειδήσεις σήμερα

Παρουσιάστηκε και προσήχθη ο σύζυγος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στου Γκύζη

Καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ο αρχηγός του καρτέλ με τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Το προσεχές Eurogroup σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» - Τα βήματα που ακολουθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης