Λαβρόφ: Βγάλτε τις νάρκες από τα λιμάνια για να φύγουν τα σιτηρά - Ουκρανία: Θέλει ελεύθερους στρατιωτικούς διαδρόμους

Οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι η Ρωσία με πρόσχημα τη διακίνηση των σιτηρών θέλουν να δημιουργήσουν διαδρόμους για να επιτεθούν στα νπότια της χώρας - «Ονειρεύονται να αποβιβάσουν στρατεύματα»

Η Ουκρανία απορρίπτει ως «άδεια λόγια» τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Μόσχα δεν θα εκμεταλλευθεί στρατιωτικά την κατάσταση σε όφελός της, αν το Κίεβο επιτρέψει στα φορτία σιτηρών να αποπλεύσουν.

«Απαιτείται στρατιωτικός εξοπλισμός για την προστασία της ακτογραμμής και μία ναυτική αποστολή που θα περιπολεί τις θαλάσσιες οδούς των εξαγωγών στην Μαύρη Θάλασσα. Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Ρωσία να χρησιμοποιήσει τους διαδρόμους των σιτηρών για να επιτεθεί στην νότια Ουκρανία», δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ολεγκ Νικολένκο.

Η Ουκρανία αρνείται να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών, διότι φοβάται ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα το εκμεταλλευθούν για να επιτεθούν κατά της πόλης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού Σέργκιι Μπρασούκ.

Αν η Ουκρανία αποναρκοθετήσει τα κύριο λιμάνι της χώρας, η Ρωσία «θα θελήσει να επιτεθεί, ονειρεύεται να αποβιβάσει στρατεύματα», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Ο ρωσικός στόλος θα προσποιηθεί ότι αποσύρεται προς την προσαρτημένη Κριμαία. Αλλά μόλις αποναρκοθετήσουμε την πρόσβαση προς το λιμάνι της Οδησσού, ο ρωσικός στόλος θα βρίσκεται εκεί», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η αντικατασκοπεία δεν έχει νόημα, τα επιτελεία είναι ελβετικό τυρί», εξερράγη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Πυροβόλησε τη σύζυγό του στο στήθος με την καραμπίνα - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για την 59χρονη στη Δράμα

Έπεσαν οι υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό – Επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr