Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Ο ύποπτος οδηγός του οχήματος φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο συνελήφθη από τις αρχές - Εξετάζεται αν έχασε τον έλεγχο ή αν ήταν σκόπιμη επίθεση - Σε κρίσιμη κατάσταση πέντε τραυματίες και σε σοβαρή οκτώ

berlin-car-1
Οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βερολίνο την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 30 άνθρωποι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.  Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένα άτομο έχασε τη ζωή του. H Die Welt επικαλείται ανεπιβεβαίωτες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες ο νεκρός είναι δάσκαλος που βρισκόταν στο σημείο μαζί με ομάδα μαθητών. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου Μάρτιν Νταμς δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στη δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σε κρίσιμη κατάσταση πέντε τραυματίες


Πριν τη σύλληψή του, ο οδηγός φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει. Ωστόσο περαστικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην αστυνομία. Φωτογραφίες δείχνουν ότι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στη σκηνή, όπου ένα ασημένιο Renault Clio διακρίνεται να έχει κολλήσει στην πρόσοψη του καταστήματος.

Η Πυροσβεστική του Βερολίνου ανέφερε ότι 60 άτομα έσπευσαν στην περιοχή που έγινε ένα γεγονός με «μαζικές απώλειες». Παράλληλα, η πυροσβεστική κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται πέντε άτομα και σε σοβαρή τρία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 130 αξιωματικοί βρίσκονται στη σκηνή.

 
 
berlin-car-3
 
 

Είπε ότι ο ύποπτος οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Δεν ήταν σαφές αν το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή αν ο οδηγός είχε οδηγήσει σκόπιμα πάνω στο πλήθος, δήλωσε ο Νταμς.  Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένα άτομο έχασε τη ζωή του.
 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.
berlin-car-2

 
 
Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες




Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται μπόρες και στην Αττική, οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Νέα πρόκληση από Τούρκο αναλυτή: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδιοκτησίας των Δωδεκανήσων»

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Τετ α τετ με τη Βραζιλιάνα τοπ μόντελ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης