«Εχθροί του Ιράν» υποκινούν τις διαδηλώσεις, λέει ο αγιατολάχ Χαμενεΐ

«Εχθροί του Ιράν» υποκινούν τις διαδηλώσεις, λέει ο αγιατολάχ Χαμενεΐ

Μετά την πολύνεκρη κατάρρευση κτιρίου, στις 23 Μαΐου, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Ιράν

ayatollah-khamenei1
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, θεωρεί ότι «εχθροί» υποκινούν τις ταραχές στη χώρα με στόχο να ανατρέψουν την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Σήμερα η μεγαλύτερη ελπίδα των εχθρών είναι να επιφέρουν πλήγμα στη χώρα επαφίεται στις λαϊκές διαμαρτυρίες. Αλλά ο υπολογισμός των εχθρών είναι λανθασμένος όπως και οι προηγούμενοι», τόνισε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Μετά την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου, στις 23 Μαΐου στην πόλη Αμπαντάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Ιράν.

Οι αρχές αποδίδουν την κατάρρευση του κτιρίου Metropol Building στη διαφθορά τοπικών αξιωματούχων και την πλημμελή τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Δήλωσαν δε ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι, έχουν έως τώρα συλληφθεί για πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι διαδηλωτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η καταστροφή είναι αποτέλεσμα της αμέλειας της κυβέρνησης και της παγιωμένης διαφθοράς και χρησιμοποιούν συνθήματα κατά αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του Χαμενεΐ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

«Διευκολύνετε ΡΚΚ και γκιουλενιστές» - Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις και οξύνει την κρίση

Θεσσαλονίκη: «Ροζ» βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου «συνόδευαν» το τελευταίο e-mail του 50χρονου γυμναστή

«Μας έβαζε να του κάνουμε μασάζ και έβλεπε πορνό» - Βροχή οι καταγγελίες για τον προπονητή πολεμικών τεχνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης