«Έκανα δυο μωρά με σπέρμα δωρητή που δεν μου είπε ποτέ για τη γενετική του πάθηση» εξομολογείται λεσβία μητέρα

«Έκανα δυο μωρά με σπέρμα δωρητή που δεν μου είπε ποτέ για τη γενετική του πάθηση» εξομολογείται λεσβία μητέρα

Η 24χρονη γυναίκα δεν διάβασε τα «ψιλά γράμματα» στο συμφωνητικό, όμως θεωρεί ότι ο Τζέιμς ΜακΝτούγκαλ την εξαπάτησε και ότι είχε «εμμονή μαζί της»  - «Δεν θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να δωρίσει σπέρμα» προειδοποιεί - Επισκεπτόταν το σπίτι της για να γίνει η γονιμοποίηση, αλλά δεν έκαναν σεξ

sperm_donor_agglia_xr
Τη μαρτυρία μιας μητέρας που απέκτησε δύο παιδιά μέσω της δωρεάς σπέρματος του Τζέιμς ΜακΝτούγκαλ, του 37χρονου άνδρα που φέρεται να απέκρυπτε από λεσβίες γυναίκες το γεγονός ότι έπασχε από μια κληρονομική διαταραχή που «οδηγεί σε χαμηλό IQ και αναπτυξιακές δυσκολίες» ενώ προσφερόταν να τις βοηθήσει να γίνουν γονείς, φιλοξενεί η εφημερίδα Daily Mail.

H 24χρονη γυναίκα από το Ντέρμπισαϊρ, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα, περιέγραψε πώς γνώρισε τον ΜακΝτούγκαλ μέσω μιας αγγελίας που είχε αναρτήσει ο ίδιος στα social media. Εκείνη την περίοδο η νεαρή δεν εργαζόταν, ωστόσο με τη γυναίκα που ήταν μαζί είχαν αποφασίσει να αποκτήσουν ένα παιδί.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια της συντρόφου της να μείνει έγκυος σε κλινική γονιμότητας, και λόγω της οικονομικής στενότητάς τους, η αγγελία του 37χρονου φάνηκε στην 24χρονη πολύ καλή ευκαιρία, αφού ο ίδιος δεν ζητούσε λεφτά και έδειχνε πρόθυμος να βοηθήσει από την καλή του την καρδιά. Η συμφωνία που έκλεισε το γκέι ζευγάρι με τον δωρητή δεν προέβλεπε αμοιβή, παρά μόνο τα μεταφορικά έξοδα του άνδρα κάθε φορά που θα πήγαινε στο σπίτι της 24χρονης για να δώσει σπέρμα.

Η νεαρή γυναίκα περιέγραψε στη συνέντευξή της τη διαδικασία που ακολούθησε για να μείνει έγκυος. Όπως εξήγησε, επειδή ο ΜακΝτούγκαλ έμενε κοντά της «δεν κόστιζε πολύ, μόλις 10 λίρες για κάθε επίσκεψή του». Ο άνδρας ερχόταν στο σπίτι της όταν είχε ωορρηξία. Δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή αλλά η ίδια χρησιμοποιούσε το σπέρμα που παρήγαγε ο ίδιος στο διπλανό δωμάτιο για να συλλάβει. Περίπου «την τρίτη ή την τέταρτη φορά» τα κατάφερε.

Το κοριτσάκι της γεννήθηκε μετά από εννέα μήνες, ωστόσο το ζευγάρι χώρισε λίγο καιρό αργότερα. Στη συνέχεια, η 24χρονη απέκτησε και δεύτερο μωράκι μέσω της δωρεάς σπέρματος του ΜακΝτούγκαλ, μια δεύτερη κόρη που θα μεγάλωνε με τη νέα της σύντροφο.

Παρόλο που η νεαρή μητέρα θεωρούσε πως ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΜακΝτούγκαλ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην ανατροφή των παιδιών της, ο ίδιος προσπαθούσε να βρίσκει τρόπους για να είναι παρών στη ζωή της. Δεν τον πτοούσε το γεγονός ότι η ίδια ήταν σε σχέση με μια άλλη γυναίκα. Κάποια στιγμή, ο 37χρονος την έπεισε να τον αφήσει να μείνει σπίτι της κατά τη διάρκεια του lockdown, την περίοδο που προσπαθούσε να μείνει έγκυος στο δεύτερο παιδί της με τη βοήθειά μου.

Κλείσιμο
mcdougal


«Είχε μια παράξενη εμμονή μαζί μου. Μια φορά, με χτύπησε στα οπίσθια και προσπάθησε να ξεκινήσει σεξουαλική επαφή μαζί μου. Όμως δε συνέβη τίποτα. Δεν θέλω να εμπλέκεται κανένας άνδρας στην ανατροφή των παιδών μου, βρίσκω αυτή τη σκέψη απωθητική. Θέλω να είμαστε μόνο δύο μανάδες. Υποτίθεται ότι δεν θα είχε καμία σχέση με τα παιδιά αλλά τον άφησα να δει τη μεγαλύτερη λίγες φορές», σημειώνει η 24χρονη. Όπως εξηγεί, η τελευταία παραχώρησή της ήταν λάθος γιατί ο 37χρονος το εξέλαβε ως ενθάρρυνση.

«Άρχισε να γίνεται κτητικός και είδα μια αλλόκοτη πλευρά του χαρακτήρα του. Ο Τζέιμς έγινε χειριστικός. Προσπάθησε να πείσει να αφήσω τη σύντροφό μου και να κάνω σχέση μαζί του. Μέχρι που είπε και στους γονείς του ότι τα έχουμε, κάτι που είναι τελείως ψέμα. Ήθελε να γίνουμε οικογένεια αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ κομμάτι της συμφωνίας».


Δεν μου είχε πει τίποτα

Όπως είπε η 24χρονη στη συνέντευξή της, ο ΜακΝτούγκαλ δεν της ανέφερε ποτέ ότι έπασχε από το Σύνδρομο Εύθραυστου Χ, μια γενετική διαταραχή που συνδέεται με τη νοητική υστέρηση και είναι κληρονομική. «Νιώθω θυμωμένη με τον Τζέιμς που μπορεί να το κληροδότησε στην κόρη μου. Δεν το ανέφερε ποτέ. Έπρεπε να μου είχε μιλήσει για την πάθησή του, δεν το έκανε και τον κατηγορώ», λέει σήμερα.

Μάλιστα προειδοποιεί τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να κάνουν παιδί να έχουν το νου τους, αφού θεωρεί ότι ο ΜακΝτούγκαλ «δεν θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να δωρίσει σπέρμα».

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να αποκτήσω παιδιά αλλά ήθελα να έχουν δύο μητέρες και όχι πατέρα» είπε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα η νεαρή γυναίκα, εξηγώντας ότι η σφοδρή αυτή επιθυμία της την έκανε να στραφεί στον ΜακΝτούγκαλ για να της χαρίσει το δώρο ενός παιδιού. «Δεν μου πέρασε απο το μυαλό ότι μπορεί να είχε κάτι και δεν μου μίλησε ποτέ για αυτό» διευκρινίζει η γυναίκα, συμπληρώνοντας ότι θεωρούσε δεδομένο τότε πως ο ΜακΝτούγκαλ δεν θα είχε καμία ανάμειξη στην ανατροφή του παιδιού που θα αποκτούσε εκείνη με τη βοήθειά του.

Σήμερα που η πρωτότοκη κόρη της είναι 3 ετών, και η δευτερότοκη 1,5 ετών, η μητέρα ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της, αφού θεωρεί ότι το τρίχρονο κοριτσάκι έχει κληρονομήσει το Σύνδρομο Εύθραυστου Χ. «Διάβασα για το σύνδρομο και έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Δεν μιλάει, αντιπαθεί τα έντονα φώτα και στο σχολείο της έχουν εντοπίσει ενδείξεις για πιθανό πρόβλημα... Περιμένω να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει να λογοθεραπεία, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω Covid-19» σημειώνει η νεαρή μητέρα. Όσον αφορά τη δεύτερη κόρη της, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί εάν θα εκδηλωθεί σε αυτή το σύνδρομο.

Παρά τις ανησυχίες της πάντως για το μέλλον των παιδιών και την άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον ΜακΝτούγκαλ, επιμένει ότι δεν μετανιώνει λεπτό που απέκτησε τα δύο κορίτσια της, τα οποια «είναι το φως της ζωής της».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι ενέργειες αυτές του ΜακΝτούγκαλ αποκαλύφθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο όπου ο 37χρονος άνδρας προσέφυγε, διεκδικώντας πρόσβαση ως γονέας σε τέσσερα από τα 15 συνολικά παιδιά που γεννήθηκαν μέσω των δωρεών σπέρματός του. Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, παρόλο που ο ΜακΝτούγκαλ είχε υπογράψει σε ορισμένες περιπτώσεις έγγραφα που διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιδίωκε καμία επαφή με τα παιδιά που θα γεννιούνταν μέσω της δωρεάς, στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα γονικής μέριμνας στο δικαστήριο, ζητώντας να του επιτραπεί να περνάει χρόνο με 4 από αυτά (τα δύο από την ίδια μητέρα).

Οι τρεις μητέρες (με αρχικά SW, KE και EG) βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον 37χρονο στο δικαστήριο του Ντέρμπι, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, και η δικαστής αποφάνθηκε τελικά υπέρ τους, απορρίπτοντας το αίτημα του ΜακΝτούγκαλ για αναγνώριση γονικής μέριμνας και πρόσβαση στα παιδιά, καθώς αυτό «θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβές για εκείνα». Επίσης, σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση, η δικαστής ζήτησε να ανακοινωθεί το όνομα του άνδρα ωστε να μην μπορεί μελλοντικά να αποκρύψει την αλήθεια και από άλλες γυναίκες, που ονειρεύονται να γίνουν μητέρες...

Όπως εξήγησε η δικαστής, ο ΜακΝτούγκαλ έδωσε στη νεαρή γυναίκα ένα δυσανάγνωστο έγγραφο τριών σελίδων με νομικούς όρους που η ίδια δεν μπορούσε να καταλάβει. Ο 37χρονος της είπε ότι το έγγραφο συνιστούσε μια αποποίηση των δικαιωμάτων του πάνω στο παιδί. Στην τρίτη σελίδα αυτού του εγγράφου αναφερόταν ότι έπασχε από σύνδρομο Εύθραυστου Χ χωρίς ωστόσο να παρέχεται η παραμικρή επεξήγηση. Η κοπέλα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ανάγνωση, δεν έφτασε ποτέ στην τρίτη σελιδα του συμφωνητικού.

Με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης και τα αρχεία των υπηρεσιών πρόνοιας, η δικαστής έκρινε ότι ο ΜακΝτούγκαλ ήταν ένα περίπλοκο άτομο, με μαθησιακές δυσκολίες, παγιωμένες απόψεις και αδυναμία κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων. Εκτός από την έλλειψη ενσυναίσθησης που τον χαρακτηρίζει, θυμώνει πολύ εύκολα και γίνεται επιθετικός, σημείωσε η δικαστής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τον έλεγχο όταν δεν γίνεται το δικό του. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα και τον θυμό του», είπε χαρακτηριστικά η δικαστής με τον ΜακΝτούγκαλ, χωρίς να παραλείψει να επιρρίψει ευθύνες και σε ορισμένες από τις μητέρες, αφού τον επέλεξαν ως δωρητή σπέρματος χωρίς να έχουν διεξαγάγει προηγουμένως σωστή έρευνα και χωρίς να έχουν διαβάσει τα «ψιλά γράμματα» του συμφωνητικού.

«Μιλούσε για μένα αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν ανεύθυνη, ίσως λίγο ανόητη. Ήμουν πολύ μικρότερη απ' όσο είμαι τώρα όταν προσπαθούσα να μείνω έγκυος για πρώτη φορά. Έπρεπε να είχε διαβάσει προσεκτικά όλα τα έγγραφα αλλά απλώς τα ξεφύλλισα» σημειώνει σήμερα η 24χρονη. Αν και παραδέχεται πλέον ότι υπήρχε αναφορά της γενετικής πάθησης στο συμφωνητικό, η ίδια θεωρεί ότι ο ΜακΝτούγκαλ έπρεπε να την ενημερώσει σχετικά όταν τον προσέγγισε ή σε κάποια από τις επόμενες επικοινωνίες τους. Αν της είχε πει για το σύνδρομό του, τονίζει η ίδια, θα είχε φροντίσει να διαβάσει τα ψιλά γράμματα και να ερευνήσει την κληρονομική πάθηση.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Τζόνι Ντεπ προσέλαβε νομική σύμβουλο που είδε στο... Netflix - Η ατάκα που την έπεισε για τη αθωότητά του!

Ο εφιάλτης των πυρηνικών απειλών επιστρέφει – Tι σημαίνει η αποστολή αμερικανικών πυραύλων στο Κίεβο

Καιρός: Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης