Μακελειό στο Τέξας: Ο Τραμπ ζήτησε «να οπλιστούν οι πολίτες και οι δάσκαλοι» για να πολεμήσουν «το κακό» (vids)

Μακελειό στο Τέξας: Ο Τραμπ ζήτησε «να οπλιστούν οι πολίτες και οι δάσκαλοι» για να πολεμήσουν «το κακό» (vids)

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής - Μεγάλη διαδήλωση έξω από το συνέδριο

trump_nra_1
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες Παρασκευή να «οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό στην κοινωνία μας» που, όπως είπε, ευθύνεται για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εκφώνησε ομιλία στο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, το οποίο διεξήχθη φέτος στο Τέξας, στην ίδια πολιτεία όπου σημειώθηκε η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 19 παιδιών και δύο δασκάλων.

«Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Τραμπ και τόνισε πως «ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε έναν κακό τύπο με ένα όπλο, είναι ένας καλός τύπος με όπλο».



Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Τζο Μπάιντεν, και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Κλείσιμο
Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο 18χρονος δράστης του μακελειού ήταν ένας «παράφρων εκτός ελέγχου», τόνισε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου και συμπλήρωσε: «Θα καεί στην κόλαση».

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης αυξημένη φρούρηση στα αμερικανικά σχολεία, προτείνοντας την τοποθέτηση περιφράξεων με ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους, καθώς και την οπλοφορία των εκπαιδευτικών.



Ο Τραμπ θέλησε τα τιμήσει τους 21 νεκρούς του μακελειού στο δημοτικό σχολείο Ρομπ διαβάζοντας τα ονόματά τους και σε κάθε παύση του χτυπούσε μια καμπάνα.



Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Τραμπ έδειξε να απολαμβάνει τις επευφημίες του κοινού με χορευτικές κινήσεις υπό τους ήχους του «Hold On I’m Coming».




Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Την ίδια ώρα έξω από τον χώρο που πραγματοποιείται το συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Τυφεκίων υπήρχαν αρκετοί διαδηλωτές που ζητούσαν πιο αυστηρούς νόμους για την οπλοκατοχή.










Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές το μήνα ο Στηβ Μιλάτος

Μεγάλη έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας

Αστεροειδής τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το «Empire State Building» περνά σήμερα κοντά από τη Γη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης