Πόλεμος στην Ουκρανία - Σοϊγκού: Φτιάχνουμε 12 νέες βάσεις στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία - Σοϊγκού: Φτιάχνουμε 12 νέες βάσεις στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας

Έχουν παραδοθεί 1.908 Ουκρανοί στρατιώτες από το Αζοφστάλ και έχουν απομακρυνθεί 177 άμαχοι, είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Παράλληλα, έκανε λόγο για αποτυχημένη απόπειρα των Ουκρανών να καταλάβουν το Φιδονήσι την παραμονή της 9ης Μαΐου

shoigu
Στοιχεία για τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν παραδοθεί από το Αζοφστάλ της Μαριούπολης, έδωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργείου. Όπως είπε «ο αποκλεισμός του εργοστασίου Αζοφστάλ συνεχίζεται... Οι εθνικιστές που είναι αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο άρχισαν να παραδίδονται. Αυτή τη στιγμή, 1.908 στρατιώτες έχουν καταθέσει τα όπλα τους», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Επίσης, 177 άμαχοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από το εργοστασίο, μεταξύ των οποίων 85 γυναίκες και 47 παιδιά.

Ο Σοϊγκού είπε ακόμα πως η επιχείρηση στο Λουχάνσκ οδεύει στην ολοκλήρωσή της. «Ομάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με μονάδες της Πολιτοφυλακής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, συνεχίζουν να επεκτείνουν τον έλεγχο στα εδάφη του Ντονμπάς. Η απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της», δήλωσε ο Σόιγκου.

Ακόμη, αποκάλυψε πως οι ουκρανικές αρχές έκαναν «μια περιπετειώδη προσπάθεια να καταλάβουν το Φιδονήσι την παραμονή της 9ης Μαΐου». «Την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, οι ουκρανικές αρχές έκαναν μια περιπετειώδη προσπάθεια να καταλάβουν το Φιδονήσι. Αυτή η αμφίβολη ενέργεια αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκκαθάρισαν περισσότερους από 50 στρατιωτικούς των επίλεκτων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Σε τρεις ημέρες καταστράφηκαν τέσσερα εχθρικά αεροσκάφη, δέκα ελικόπτερα, 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρία πλοία», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Τέλος, ανέφερε πως η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις στα δυτικά της σύνορα λόγω «αύξησης των εξωτερικών απειλών». «Λαμβάνουμε τα κατάλληλα αντίμετρα για τις εξωτερικές απειλές. Υπό αυτές τις συνθήκες, βελτιώνουμε ενεργά τη σύνθεση των στρατευμάτων. Μέχρι το τέλος του έτους, θα σχηματιστούν 12 στρατιωτικές μονάδες και μεραρχίες στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια», σημείωσε σχετικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο πατρικό της πήγαινε η 38χρονη από την Ελασσόνα που έχασε το μωρό της - Ρύθμιζε λεπτομέρειες για τον γάμο και τη βάπτιση

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 13.000 ιδιοκτήτες με τροπολογία – Ποιους αφορά

Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πόσο επικίνδυνη είναι και ποια τα συμπτώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης