Προσγειώθηκε η πτήση της United στο Κεφλάβικ της Ισλανδίας

Προσγειώθηκε η πτήση της United στο Κεφλάβικ της Ισλανδίας

Ο πιλότος παρά το γεγονός ότι είχε ορθοπεδικό πρόβλημα κρίθηκε ότι μπορεί να πετάξει - Η εταιρεία λέει πως η εκτροπή της πτήσης είχε από την αρχή κατατεθεί στο σχέδιο πτήσης, ωστόσο  δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι επιβάτες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση

united-main-prosgeiosi
Ώρα Ελλάδος 22:04 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Κεφλάβικ της Ισλανδίας  το αεροσκάφος της United Airlines που απογειώθηκε το μεσημέρι από Αθήνα με προορισμό το Νιούαρκ της Νέας Υόρκης αλλά εξετράπη προς Ισλανδία χωρίς οι επιβάτες να έχουν ενημερωθεί! Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους επιβάτες της πτήσης του Boeing 787-10 Dreamliner που κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ πετούσαν πάνω από τις Άλπεις είδαν στις οθόνες τους μέσα στο αεροσκάφος ότι η πτήση αλλάζει πορεία!

Κατά πληροφορίες, ένας από τους πιλότους της United Airlines είχε σπάσει το πόδι του στην Αθήνα και η πτήση κατευθύνθηκε εκτάκτως προς την Ισλανδία για να επιβιβαστεί νέος πιλότος.

route1_2
Στη φωτογραφία επάνω, φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή η πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει κανονικά η πτήση UA125 και με την έντονη γραμμή η πορεία που ακολούθησε και που όπως φαίνεται άλλαξε πάνω από τις Αλπεις για να κατευθυνθεί στην Ισλανδία. 
route


Ωστόσο οι επιβάτες δεν είχαν ενημερωθεί με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στο εσωτερικό του αεροσκάφους με πληροφορίες να κάνουν αναφορά στο ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης.

Για την δεδομένη εκτροπή της πτήσης της United Airlines που αποτυπώνεται στις ιστοσελίδες που αποτυπώνουν τις πτήσεις και τις αλλαγές εν πτήσει δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των υπευθύνων στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Με 4 ώρες καθυστέρηση έφυγε από Αθήνα η πτήση της United

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης UA 125, ο Gregory Pappas, σε ανάρτησή του στο Facebook πριν την απογείωση της πτήσης από το «Ελ.Βενιζέλος» έγραψε ότι η πτήση ξεκίνησε από Ελλάδα για Νέα Υόρκη με τέσσερις ώρες καθυστέρηση!

Κλείσιμο
WhatsApp-Image-2022-05-19-at-21_29_40


Screenshot_82



Δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκτροπή της πτήσης προς Ισλανδία ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα είχε δηλωθεί και στο πρόγραμμα πτήσης, ωστόσο δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρίθηκε ότι ο πιλότος -αν και είχε θέμα ορθοπεδικής φύσης μπορούσε να πετάξει- όμως δεδομένου ότι οι ώρες της πτήσης για Νέα Υόρκη είναι πολλές, ελήφθη η απόφαση να γίνει η αλλαγή με άλλο πιλότο που θα επιβιβαζόταν στην Ισλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης