Νορβηγία: Τοξοβόλος σκότωσε πέντε ανθρώπους τον Οκτώβριο του 2021 - Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο της επίθεσης

Νορβηγία: Τοξοβόλος σκότωσε πέντε ανθρώπους τον Οκτώβριο του 2021 - Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο της επίθεσης

Ο 38χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του - Εκτόξευε βέλη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, στη συνέχεια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε ανθρώπους - Οι Αρχές είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας - «Νόμιζα ότι θα γεννιόμουν ξανά» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του

toxovolos
Είναι η στιγμή που όλα παγώνουν και ακόμη ένα τραγικό περιστατικό αιματοχυσίας κάνει τον γύρο του κόσμου. Νωπές παραμένουν οι μνήμες από την επίθεση - τον Οκτώβριο του 2021 - που εξαπέλυσε ο 38χρονος Νορβηγός, Έσπεν Άντερσεν Μπράθεν, ο οποίος κάθισε την Τετάρτη στο εδώλιο για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων με βέλη και μαχαιρώματα στο Κόνγκσμπεργκ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία.

Ο μουσουλμάνος, που είχε χαρακτηριστεί ύποπτο πρόσωπο το 2015, κατηγορήθηκε επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 11 ανθρώπων. Αφότου εκτόξευσε το βέλος, προχώρησε σε ακόμη μια βάρβαρη πράξη, μαχαιρώνοντας μέχρι θανάτου τα θύματά του. Το μαχαίρι βρισκόταν στη ζώνη του δράστη που φορούσε την ημέρα της ένοπλης επίθεσης χακί παντελόνι και λευκή μπλούζα.

Νέο τρομακτικό βίντεο από τη στιγμή που ο δράστης εκτοξεύει βέλη στο σούπερ μάρκετ κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο 38χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του προτού καθίσει στο εδώλιο. Έγινε γνωστό πως εκτόξευε βέλη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε πέντε ανθρώπους ηλικίας από 52 έως 78 ετών, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες.

Κλείσιμο
Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης, οι Αρχές είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

«Νόμιζα ότι θα γεννιόμουν ξανά»

«Είχα την ιδέα σκεπτόμενος ότι θα μπορούσα να γεννηθώ και πάλι, σε ένα καλύτερο μέρος. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να σκοτώσω, προτού τυφλωθώ» αυτά ήταν τα λόγια απολογίας του  κατηγορούμενου για πέντε φόνους.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να το πράξω ξανά, επειδή τώρα γνωρίζω ότι θα τυφλωθώ και πως είναι λάθος να σκοτώσω» πρόσθεσε στην απολογία του. 

«Μετάνιωσα για ό,τι έκανα και μακάρι να ήταν ζωντανοί αυτοί που σκότωσα. Μετανιώνω τόσο πολύ για ό,τι έκανα» υποστήριξε ακόμη ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονίες. 

Ξύπνησαν μνήμες από την επίθεση Μπρέιβικ με τους 77 νεκρούς 

Στο παρελθόν, η Νορβηγία, μια παραδοσιακά φιλήσυχη χώρα, έχει γίνει στόχος ακροδεξιών επιθέσεων.

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους με βομβιστική επίθεση κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, προτού ανοίξει πυρ εναντίον μιας θερινής κατασκήνωσης της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Φίλιπ Μανσάους πυροβόλησε εναντίον ενός τεμένους κοντά στο Όσλο, προτού ακινητοποιηθεί από τους πιστούς του τεμένους, χωρίς να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Στο παρελθόν ο ίδιος είχε πυροβολήσει με φυλετικά κίνητρα την θετή αδελφή του, γεννημένη στην Ασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Με τον… Ζελένσκι ζει τον έρωτά της η κόρη του Πούτιν

«Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση» λέει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο σχολείο του 14χρονου Μάκη

Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 38χρονης Κινέζας στα Βίλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης