Σύνοδος της Αμερικής: Το Μεξικό παρότρυνε τις ΗΠΑ να προσκαλέσουν όλες τις χώρες της ηπείρου

Σύνοδος της Αμερικής: Το Μεξικό παρότρυνε τις ΗΠΑ να προσκαλέσουν όλες τις χώρες της ηπείρου

Τον Απρίλιο, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος προεξοφλούσε πως η Κούβα, η Νικαράγουα και η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας, του Νικολάς Μαδούρο, είναι απίθανο να προσκληθούν στο διπλωματικό ραντεβού

000_329E9UF
Το Μεξικό ελπίζει να λάβει απάντηση, πιθανόν ακόμη και εντός της ημέρας, από την αμερικανική κυβέρνηση για την πρόταση που της απηύθυνε να προσκαλέσει όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν στη Σύνοδο της Αμερικής, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Λος Άντζελες τον Ιούνιο, δήλωσε χθες Τετάρτη ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Ο Μεξικανός ΥΠΕΞ μίλησε σε δημοσιογράφους έπειτα από συνδιάλεξη που είχαν ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και ο Κρίστοφερ Ντοντ, ειδικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Ο Ντοντ είπε (...) θα σας απαντήσω τις επόμενες ώρες ή αύριο», εκ μέρους «του προέδρου Μπάιντεν για αυτό που πρότεινε ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ», σύμφωνα με τον κ. Εμπράρδ.

Πάντως ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας επέμεινε ότι η κυβέρνησή του δεν θέλει να πιέσει στις ΗΠΑ, «η απόφαση επαφίεται σ’ αυτές».

«Είμαι αισιόδοξος», πρόσθεσε ωστόσο ο κ. Εμπράρδ.

Αυξανόμενος αριθμός αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής ανακοινώνει τελευταία πως δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο, ή ότι δεν θα πάει αν δεν προκληθούν όλες οι χώρες της περιοχής.

Κλείσιμο
Τον Απρίλιο, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος προεξοφλούσε πως η Κούβα, η Νικαράγουα και η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας, του Νικολάς Μαδούρο, είναι απίθανο να προσκληθούν στο διπλωματικό ραντεβού.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά: Θέλει να βγει κι από πάνω η Άγκυρα - «Ισορροπία» στις πολιτικές των ΗΠΑ έναντι Ελλάδας και Τουρκίας ζητά ο Τσαβούσογλου

Survivor: Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση και η… μαντάμ Ζαΐρα - Δείτε βίντεο

Άιντραχτ: Η απονομή του τροπαίου και οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Europa League - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης