Γερμανία: «Μπορεί να πειστεί η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» λέει η υπουργός Άμυνας

Η Κριστίνε Λάμπρεχτ ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ

Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ αναμένει ότι η Τουρκία θα συγκατατεθεί τελικά στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ζητώντας ταυτόχρονα να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα.

«Η ένταξη δύο τόσο ισχυρών κρατών - μελών της ΕΕ στο ΝΑΤΟ θα εμπλουτίσει τη Συμμαχία και είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι και η Τουρκία μπορεί να πειστεί για αυτό», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ και ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα επιχειρήματα και οι ανησυχίες που έχει εκφράσει η Αγκυρα.

Η υπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το εάν αυτό συνεπάγεται και γερμανικές παραχωρήσεις, καθώς ήδη η προηγούμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διακόψει εν μέρει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία μετά την εισβολή στη βόρεια Συρία το 2019.

Ειδήσεις σήμερα:

Με την ζώνη του αυτοκτόνησε ο 14χρονος Μάκης - Έκανε θηλιά και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του

Τα χαρακτηριστικά του «αόρατου» μαχητικού F-35 - Πρέπει να κάνουμε το άλμα στο μέλλον λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, λέει ο Στεφανής

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr