Η Μαριούπολη είναι οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Η Μαριούπολη είναι οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Έτσι θα μείνουν στην ιστορία οι 83 ημέρες άμυνας στη Μαριούπολη, λέει ο Μιχάιλο Ποντόλιακ και υποστηρίζει πως στο «Azovstal» άλλαξε η πορεία του πολέμου 

podoliak
«Οι 83 ημέρες άμυνας της Μαριούπολης θα μείνουν στην ιστορία ως οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα», έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο twitter o σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ.




«Οι υπερασπιστές του «Azovstal» κατέστρεψαν το σχέδιο της Ρωσίας να καταλάβουν τα ανατολικά της Ουκρανίας και απέδειξαν την πραγματική «μαχητική ικανότητα» της Ρωσίας… Αυτό άλλαξε εντελώς την πορεία του πολέμου», πρόσθεσε ο Ποντόλιακ.


Κλείσιμο
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν αργά τη Δευτέρα το τέλος της στρατιωτικής τους επιχείρησης στην πολιορκημένη Μαριούπολη, όπου οι Ουκρανοί αντέχουν εδώ και εβδομάδες μπροστά στους σχεδόν συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Ο στρατός διέταξε τα στρατεύματα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal να επικεντρώσουν τις προσπάθειες «για να σωθούν ζωές».




Ειδήσεις σήμερα:

Με την ζώνη του αυτοκτόνησε ο 14χρονος Μάκης - Έκανε θηλιά και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του

Τα χαρακτηριστικά του «αόρατου» μαχητικού F-35 - Πρέπει να κάνουμε το άλμα στο μέλλον λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, λέει ο Στεφανής

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης