Με «επαρκή μέτρα» θα απαντήσει η Ρωσία αν το NATO μεταφέρει πυρηνικά πιο κοντά στα σύνορα της

Με «επαρκή μέτρα» θα απαντήσει η Ρωσία αν το NATO μεταφέρει πυρηνικά πιο κοντά στα σύνορα της

Δεν έχουμε εχθρικές προθέσεις προς τη Φινλανδία και τη Σουηδία, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο

ar_009
Η Μόσχα θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα αν το NATO αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν «πραγματικούς λόγους» για να ενταχθούν στο NATO, πρόσθεσε ο Γκρούσκο.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι θεωρεί την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εχθρική κίνηση και πως εδάφη της χώρας αυτής που φιλοξενούν στρατεύματα της Συμμαχίας θα θεωρούνται στόχοι και μπορεί να χτυπηθούν από τη Ρωσία. Αν και οι δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι με ανοιχτό το μέτωπο στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να έχει και τέτοια ισχύ, οι συνεχείς απειλές ανησυχούν τους πάντες, ειδικά όταν περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τη Δύση ότι υπάρχει πλέον ο κίνδυνος για μία ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε και αυτός από την πλευρά του σε δηλώσεις του την Παρασκευή να χαρακτηρίζει ξεκάθαρη απειλή για τη Ρωσία την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο Παλαιό Φάληρο - Συνελήφθη ο γιος της

Βουτιά θανάτου στη Μαγιόρκα: Τουρίστας πήδηξε από ύψος 25 μέτρων και σκοτώθηκε - Τον τραβούσε βίντεο η σύντροφός του

Ολοκληρώνεται το παζλ της δολοφονίας της Τζωρτζίνας - Οι μαρτυρίες που «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης