Πόλεμος στην Ουκρανία: Παράνομες δολοφονίες και συνοπτικές εκτελέσεις στο Κίεβο καταγγέλλει ο ΟΗΕ
Πάνω από 1.000 πτώματα ανασύρθηκαν στο Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες - Η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστήριξε ότι πολλές παραβιάσεις μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου
Παράνομες δολοφονίες με ενδείξεις για συνοπτικές εκτελέσεις στην Ουκρανία ερευνά ο ΟΗΕ, με τον επικεφαλής της ομάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα μνα μιλά για «σοκαριστική» έκταση του φαινομένου.
Στην περιοχή του Κιέβου ανασύρθηκαν πάνω από 1.000 πτώματα τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με την Μιτσέλ Μπατσελέ, πολλές από τις παραβιάσεις που επαληθεύτηκαν μετά τη ρωσική εισβολή μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου.
«Η έκταση των παράνομων δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων για συνοπτικές εκτελέσεις σε περιοχές στα βόρεια του Κιέβου είναι σοκαριστική» δήλωσε η αξιωματούχος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Γενεύη, όπου έκανε παρέμβαση μέσω βιντεοκλήσης.
Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφασίσει σήμερα εάν θα αναθέσει σε ανακριτές τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για όσα συνέβησαν στο Κίεβο και άλλες περιοχές τον Φεβρουάριο, μήνα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, και τον Μάρτιο.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Ένα χαμόγελο, μια μπάλα στον αέρα, μια ρακέτα στο χέρι! Η bwin προσφέρει στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου εξοπλισμό που γεμίζει τη σχολική καθημερινότητα με παιχνίδι, ομαδικότητα και χαρά.